OTKUD MENE OVDE

Već neko vreme razmišljam da se priključim mnogima koji pišu blog. U meni se konstatno vodila borba za i protiv. Mislila sam, toliko je lepih i korisnih blogova i kome sada trebam još i ja da mu tu nešto pametujem o ovome i onome. I tako sam odustala, proglasivši ovu moju ideju za još jednu od blesavih.  
Nedavno sam razgovarala sa drugaricom koja već godinama piše veoma popularan blog i usled njenog izlaganja o korisnosti blogovanja se (po milioniti put) predomislila i odlučila da blog koristim isključivo za predstavljanje radova. I tako se odvažih i krenuh u akciju.
I za malo ponovo odustah. Ovaj put usled nepoznavanja tehnike. Da bi uopšte ovaj moj blog zaživeo morala sam da prođem ubrzani programerski kurs i to treći stepen. :) Sate i sate sam provela u traganju za značenjima pojedinih kodova, pa onda još sate i sate u nastojanju da kreiram (mom oku) što lepši izgled ovog bloga, pa da postavim sve na svoje mesto, pa… Uffff…
Kuda će me sve ovo odvesti - nemam pojma. I dalje nemam plan, ni viziju kako će ovaj blog ubuduće izgledati. Jedino znam da će biti povezan sa mojom velikom ljubavlju – umetnosti, tačnije izradom raznih ukrasnih i primenjivih predmeta. Iako mi je kreiranje bloga i dalje ravno izradi svemirskog broda, odnosno velika nepoznanica, želim Vam dobrodošlicu. Dečije bolesti ćemo, nadam se zajedno, da prebrodimo. Nadam se i da mi nećete zameriti greške koje budem pravila, kao i da ćete ovde (uskoro) naći nešto interesantno za čitanje i gledanje.

2 komentara:

oggy-design studio said...

Dobro nam došla u svet blogera!!!
Pusa iz Subotice

Anya Artesania said...

Bolje vas našla!!! :)

 

POLIMERNA GLINA TUTORIJAL

POLIMERNA GLINA TUTORIJAL
U ovom tutorijalu naučićete kako da samostalno napravite šolju i tanjirić od polimerne gline. Ovaj tutorijal obuhvata veoma detaljan tekstualni opis svakog pojedinačnog koraka sa 57 fotografija i pet šablona za precizno isecanje gline. Takođe, tu su i brojni saveti i trikovi koji će vam olakšati rad. Tutorijal podjednako mogu koristiti početnici i iskusniji kreativci i umetnici. Ono što ovaj projekat čini interesantnim jeste da koliko god šolja i tanjirića napravite, svaka od tih kreacija će biti jedinstvena i potpuno drugačija.

POLYMER CLAY TUTORIAL

POLYMER CLAY TUTORIAL
This tutorial will teach you how to make the cup decoration and saucer from polymer clay. This tutorial includes a very detailed textual description of each step, with 57 images and 5 templates for precise clay cutting. Also, there are many tips and tricks that will help you during your work. This tutorial is equally suitable for beginners, as well as for experienced creative people and artists. What makes this project interesting is that, no matter how many cups and saucers you make, each of these creations will be unique and completely different.

ABOUT ME

ABOUT ME
I'm Andrijana Anya Katavic, the face behind Studio Artesania. I'm a journalist by profession, chemist and historian by education and a self-taught applied artist by my own choice (read, for love of art). I have a long-standing career as journalist/editor, and I also write a blog, photograph, design and manufacture usable objects, and hold workshops to teach others how to work with polymer clay and other art materials... Since childhood I've dealt with the various forms of art, I have a lot of experience with pottery and painting, but in recent years I'm mostly focused on polymer clay.