SUDBONOSNI DUGMIĆI

Imam jednu staklenu činiju koja je dugo stajala bez namene, smetala gde god da je postavim i skupljala prašinu. Kako su se vremenom perle i perlice (sa kojima još nisam odlučila šta da radim i u šta da ih pretvorim) gomilale, počela sam da ih, u strahu da se ne zagube, odlažem u tu činiju. Tako je činija dobila namenu, a moj radni prostor interesantnu dekoraciju.
Povremeno proverim šta zanimljivo ima u toj činiji i u poslednjem gledanju našla sam nekoliko cvetnih dugmića koje sam još odavno napravila i oslikala. Trebala su da posluže kao detalj na džemperu koji mi je mama plela, ali se ona u nekom momentu predomislila i odustala od verzije na kopčanje.
I tako sam sela i gledala u te cvetiće pokušavajući da im nađem novu funkciju. Pomislila sam da bi bilo divno da ih nekako povežem u ogrlicu ili nešto slično, ali nikako nisam mogla da smislim na koji način da ih spojim. Ponekad mi inspiracija otkaže poslušnost i jednostavno blokira. U tim trenucima obično odem da radim nešto drugo - odgledam neki film, igram se sa mojom macom ili, recimo, čitam. Ali, ovog puta cvetići mi nisu dali mira i krenuh u interent potragu za inspiracijom. Kada sam već htela da pogasim sve prozore, jer nisam bila zadovoljna onim što sam videla, sasvim slučajno nabasam na veoma zanimljiv blog. 
Regina Lord iz Preskota u Arizoni koja piše blog Creative Kismet je još pre neku godinu pokazala svetu način kako ona povezuje dugmiće u divne kreacije. I da situacija bude još čudnija i ona je radila sa cvetnim dugmićima. Sudbina (Kismet) nema šta. :)
Zahvaljujući njenom fenomenalnom rešenju za spajanje dugmića postala sam ponosna vlasnica divne cvetne narukvice koju sam nazvala "Blossom". Modni stručnjaci kažu da će ove godine veliki hit biti cvetni nakit. Pa, eto, neka i ja jednom budem u trendu. :)

2 komentara:

DADA said...

prelepa je...

Anya Artesania said...

Hvala Dado!

 

POLIMERNA GLINA TUTORIJAL

POLIMERNA GLINA TUTORIJAL
U ovom tutorijalu naučićete kako da samostalno napravite šolju i tanjirić od polimerne gline. Ovaj tutorijal obuhvata veoma detaljan tekstualni opis svakog pojedinačnog koraka sa 57 fotografija i pet šablona za precizno isecanje gline. Takođe, tu su i brojni saveti i trikovi koji će vam olakšati rad. Tutorijal podjednako mogu koristiti početnici i iskusniji kreativci i umetnici. Ono što ovaj projekat čini interesantnim jeste da koliko god šolja i tanjirića napravite, svaka od tih kreacija će biti jedinstvena i potpuno drugačija.

POLYMER CLAY TUTORIAL

POLYMER CLAY TUTORIAL
This tutorial will teach you how to make the cup decoration and saucer from polymer clay. This tutorial includes a very detailed textual description of each step, with 57 images and 5 templates for precise clay cutting. Also, there are many tips and tricks that will help you during your work. This tutorial is equally suitable for beginners, as well as for experienced creative people and artists. What makes this project interesting is that, no matter how many cups and saucers you make, each of these creations will be unique and completely different.

ABOUT ME

ABOUT ME
I'm Andrijana Anya Katavic, the face behind Studio Artesania. I'm a journalist by profession, chemist and historian by education and a self-taught applied artist by my own choice (read, for love of art). I have a long-standing career as journalist/editor, and I also write a blog, photograph, design and manufacture usable objects, and hold workshops to teach others how to work with polymer clay and other art materials... Since childhood I've dealt with the various forms of art, I have a lot of experience with pottery and painting, but in recent years I'm mostly focused on polymer clay.