ODAKLE DOLAZI INSPIRACIJA

Inspiracija je totalno nepredvidiv element... Može da teče kao reka, da presuši kao pustinja ili da iskoči na nejneobičnijim mestima... Kada sam u obližnjoj prodavnici ugledala kutijicu sa šarenim bombonama, ne samo da sam se na trenutak vratila u detinjstvo, već se moj um automatski prebacio u režim za dizajniranje. Kamene bombone “Roky”... Obožavala sam ih kao klinka. Naravno da su tri kutijice završile u mojoj korpi. :) Ovih (možda i preterano) slatkih bombonica u obliku kamenčića mnogi se verovatno ni ne sećaju ili i ne znaju za njihovo postojanje, ali kod mene su izazvale pravi uragan inspiracije usled čega je nastala ogrlica nazvana po njima. I tu nije kraj, jer ove bombonice (još nisam sve pojela) i dalje drže moj um u režimu za dizajniranje, pa s nestrpljenjem očekujem da vidim u kom pravcu će taj nepredvidivi element nazvan inspiracija ponovo da me odvede.

4 komentara:

Drangulije said...

Nemoj tako :)
Pa evo ja znam za te bombonice :D
I uhhhh, sto ih nisam volela :) Nisu mi bile preterano ukusne, em tvrde... em mnogo ljute.

Ali da i one mogu da inspirisu jasno mi je :)
Zamisli da napravis jednu ogrlicu ili mozda jos bolje... mindjuse, kao prave bombonice :) Original falsikata :) sto se kaze ;)

Anya Artesania said...

Volela sam "Rocky" bombonice baš zbog te blesave kombinacije preterane slatkoće i mentolaste ljutine. :)
Tvoj predlog je zanimljiv i već mi se nešto slično motalo po glavi. Još samo da nekako produžim dan na 72 sata, pa ću verovatno stići to i da uradim. :D

Anonymous said...

Inspiracija može da bude sve - ptica, travka, grana, list koji pada, čovek, reka, šuma, staza... i ne samo za tvoje predivne ruko-umotvorine, već i za sve ostalo.Bitno je da u nama radi taj crv koji će osetiti inspiraciju kao podsticaj da napravi ogrlicu, napiuše tekst, naslika sliku....pa i tkanje i pletenje, friziranje i kuvanje su umetnost, zar ne? Iskreno,divim se tvojoj inventivnosti i načinu na koji sumornu nam svakodnevicu pretvaraš u umetnost.

Anya Artesania said...

U svoje radove jednostavno unosim taj neki jedinstveni osećaj koji budi svet oko mene, svaki predmet, zvuk, miris... I veoma mi je drago što Vam se to što i kako radim dopada.

 

POLIMERNA GLINA TUTORIJAL

POLIMERNA GLINA TUTORIJAL
U ovom tutorijalu naučićete kako da samostalno napravite šolju i tanjirić od polimerne gline. Ovaj tutorijal obuhvata veoma detaljan tekstualni opis svakog pojedinačnog koraka sa 57 fotografija i pet šablona za precizno isecanje gline. Takođe, tu su i brojni saveti i trikovi koji će vam olakšati rad. Tutorijal podjednako mogu koristiti početnici i iskusniji kreativci i umetnici. Ono što ovaj projekat čini interesantnim jeste da koliko god šolja i tanjirića napravite, svaka od tih kreacija će biti jedinstvena i potpuno drugačija.

POLYMER CLAY TUTORIAL

POLYMER CLAY TUTORIAL
This tutorial will teach you how to make the cup decoration and saucer from polymer clay. This tutorial includes a very detailed textual description of each step, with 57 images and 5 templates for precise clay cutting. Also, there are many tips and tricks that will help you during your work. This tutorial is equally suitable for beginners, as well as for experienced creative people and artists. What makes this project interesting is that, no matter how many cups and saucers you make, each of these creations will be unique and completely different.

ABOUT ME

ABOUT ME
I'm Andrijana Anya Katavic, the face behind Studio Artesania. I'm a journalist by profession, chemist and historian by education and a self-taught applied artist by my own choice (read, for love of art). I have a long-standing career as journalist/editor, and I also write a blog, photograph, design and manufacture usable objects, and hold workshops to teach others how to work with polymer clay and other art materials... Since childhood I've dealt with the various forms of art, I have a lot of experience with pottery and painting, but in recent years I'm mostly focused on polymer clay.