VREME ZA OPUŠTANJE

Ni jedan dan ne počinjem bez šoljice kafe. Kao i mnogi uostalom. Obično pijem vreo Nes sa malo mleka i mnogo šećera. Ne volim hladan Nes i uvek muku mučim sa konobarima u nastojanju da im objasnim da neću ni hladnu ni mlaku kafu, već vrelu.
Volim da pijem i čaj. Uživam u njemu u svako doba godine, čak i leti. Jedan moj prijatelj Španac koji je dugo godina živeo na ovim prostorima se čudom čudio jer je na prostorima bivše Juge uobičajeno da se čaj pije samo kada si bolestan. Uvek se šalio da mora da sam pala sa Marsa jer pijem čaj i onda kada sam zdrava kao dren. Možda je u pravu i možda sam zaista pala s Marsa, ali eto – volim da se opuštam ispijajući čaj. :)
Pre nekoliko meseci nabavila sam jednu predivnu staklenu šoljicu. Nije imala tanjirić, a meni je to, ne umem da objasnim zašto, nekako smetalo. Nisam ljubitelj šolja sa tanjirićima; više volim one velike što liče na činije. Ali ova šoljica mi je nekako bila nepotpuna bez tog detalja., pa sam rešila da ga napravim od polimerne gline. Nekoliko sati rada se isplatilo - tanjirić je bio ponosa vredan. Međutim, opet mi je tu nešto nedostajalo. Staklena šoljica i tanjirić od polimerne gline se, po nekim mojim viđenjima estetike, nikako nisu uklapali. Zato sam se vratila za radni sto i obložila šolju glinom.
Meni se mnogo dopada, a probno ispijanje čaja iz nje (kako bih proverila kako se ovaj spoj stakla i gline ponaša tokom dolivanja vruće tečnosti i pranja) je bilo pravo uživanje, pa sam odlučila da je zadržim. Uživanje je iz nje piti i prvu jutarnju kafu, onaj moj omiljeni vreo Nes sa malo mleka i mnogo šećera.

3 коментара :

Dada Poklon Torte said...

fenomenalno izgleda...damski prefinjeno...za uzivanje zaista...
na prvi pogled cini se da je od nekog metala...kao one starinske staklene solje sa metalnim drzacem i tacnicom...

Snežana Maricic said...

Savršeno si ovo uradila, izgleda fenomenalno.
N27 tiisiiekada sam i ja pila čaj samo kad sam bolesna, no sada ga sve češće pijem i kad nisam.

Anya Artesania said...

@ Dada i Snežana: Hvala drage moje. Drago mi je da vam se moja šoljica dopada.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

FLICKR

TRANSLATOR

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

POLYMER CLAY PLANET

STUDIO ARTESANIA

STUDIO ARTESANIA
STUDIO ARTESANIA is brand name of mixed media/polymer clay artist and instructor ANDRIJANA KATAVIĆ, aka ANYA ARTESANIA. She's also the creator and curator of Polymer Clay Planet, FIMO ambassador for Serbia, and the member of the first Makin's Clay® Design Team. Her artworks have been published in a book "The Polymer Clay Artist's Guide".