VESNICI PROLEĆA

Opšte je poznato da ne podnosim hladnoću i da sneg ne volim da vidim ni na razglednici. Vremenom sam se pomirila sa sudbinom da živim u kraju gde su sneg i hladnoća neminovnost i prihvatila ih kao nužno zlo koje moram da istrpim dok se u krošnjama drveća u obližnjem parku ne ugnezde moji dragi vesnici proleća – ptičice. 
Na sreću (ili na žalost, zavisi kako se uzme) ova zima teško se može nazvati zimom. Sunce se skoro svakodnevno bar na kratko probije kroz oblake, temperature su često iznenađujuće visoke za ovo doba godine, snega nema ni na razglednicama i da nije vetra koji ledi kosti pomislila bih da je početak proleća. A, proleće mi je uvek veoma inspirativno, pa sam tako, sasvim neplanirano, zahvaljujući poremećaju prouzrokovanim globalnim zagrevanjem (ajd, neka je neka korist i od toga) 2013. godinu započela radno.
Ptičice i njihov cvrkut pod prozorom su me uvek asocirali na proleće, pa nije ni čudo što sam u sred zime (ovako blesave kakva je) izradila seriju broševa koju sam nazvala “Birdie” i od kojih su tri već odlepršala iz mog studija. Jedan na žalost nisam stigla da fotografišem, jer je osoba koja ga je kupila bila nestrpljiva da ga okači na rever novog kaputa. Kako izgledaju ostale ptičice vidite na fotografijama.
I... nemojte se iznenaditi ako ovo moje malo “jato” dobije još nekog člana. Jer, ako ova zima nastavi da bude sličnija proleću verovatno ću uskoro napraviti još neki broš u obliku ptičice.

6 коментара :

Drangulije said...

Vidi se da ti inspiracije ne manjka :)
Lepe su ti i neobične ptičice! Jedva čekam i ostale da vidim, koje će tek da nastanu.

PS. a da zamosliš osobu koja je bila toliko nestrpljiva da ti pošalje neku fotografiju, čisto za arhivu? :)

Snežana Maricic said...

Preslatke su ptičice, pomažu da zima brže prolazi i da nam brzo stigne proleće.
P.S. Volela bih da nam olakšaš komentarisanje i izbaciš slovnu proveru :)

Anya Artesania said...

Hvala drage moje, drago mi je da vam se dopadaju.
P.S. Biljo, fotkica za arhivu treba da mi stigne uskoro.
P.P.S. Snežana, rado bih uklonila slovnu proveru, ali ne znam kako. Ali, obećavam, pokušaću da to što pre rešim.

Anya Artesania said...

Snežana, čačkala sam po podešavanjima i mislim da sam konačno uspela da uklonim slovnu proveru. Nadam se da će od sada svima biti lakše da komentarišu. Hvala ti što si mi skrenula pažnju na ovaj problem.

Printingtextil Natasha said...

Ovo bas super izgleda

Anya Artesania said...

Hvala Natasha! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

FLICKR

TRANSLATOR

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

POLYMER CLAY PLANET

STUDIO ARTESANIA

STUDIO ARTESANIA
STUDIO ARTESANIA is brand name of mixed media/polymer clay artist and instructor ANDRIJANA KATAVIĆ, aka ANYA ARTESANIA. She's also the creator and curator of Polymer Clay Planet, FIMO ambassador for Serbia, and the member of the first Makin's Clay® Design Team. Her artworks have been published in a book "The Polymer Clay Artist's Guide".