ŠKLOPOCIJA, KROMPIRIĆI I MAČKA

Ah, koliko sam se samo puta iznervirala zbog one moje šklopocije od foto aparata. Ponekad mi dođe da ga bacim kroz prozor, ali plašim se da nekog od prolaznika slučajno ne lupim po glavi, pa to ipak ne uradim. Kad se samo setim sa koliko stresa i sa kakvim aparatom fotografišem svoje radove, budem još ponosnija na fotografije koje napravim.
Držači za mirisne štapiće "Nirvana"                    Foto: Minja
Pre nekoliko dana htela sam da fotografišem moje nove radove - držače za mirisne štapiće “Nirvana”, ali mi je šklopocija ponovo otkazala saradnju.
Zato sam u pomoć pozovala prijateljicu Minju, koja je odmah “doletela” sa svojim čudom tehnike. U znak zahvalnosti odlučila sam da je iznenadim krompirićima pripremljenim po jednom mom specijalnom receptu, a koje ona mnogo voli. Minja je industrijska dizajnerka i aktivista Udruženja “Ulice za bicikliste”, a kako joj je fotografija više od hobija, poseduje profi aparat s kojim nema stresiranja i otkazivanja saradnje.
Voda za kafu nije uspela ni da proključa, a nas dve smo se već dogovorile da fotografiše i neke druge moje radove. Dok su se krompirići krčkali u rerni, mi smo se bacile na fotografisanje.
Ogrlica "Summer Night"                    Foto: Minja
Prsten "Magnolia"                    Foto: Minja
“Modeli” su se brzo smenjivali pred aparatom, ja sam naučila neke fotografske cake (ponajviše o različitim vrstama osvetljenja), a i moja maca Zvrle (od milja zvana Zvrka) se super zabavila pokušavajući da “uleti” u kadar.
Zvrle je konačno uspela da upadne u kadar :)                    Foto: Minja
Minji sam veoma zahvalna na pomoći, a koliko sam oduševljena fotografijama neću ni da pominjem. I da znate, nabavka profi (ili bar kvalitetnijeg) foto aparata je zauzela počasno prvo mesto na mojoj listi želja. Dok ga ne nabavim patiću se sa mojom šklopocijom, a ponekad ću biti “zloća” i pozvati ponovo Minju u pomoć. Možda opet uspem da je potkupim krompirićima spremljenim po njenom omiljenom receptu. :)  

6 коментара :

Drangulije said...

Verujem ja da će Minja rado da pomogne :)
A i krompirići su ipak krompirići :)

Iskreno i fotogorafije koje si uradila sa svojim aparatom su odlične. Bez brige :)

Snežana Maricic said...

Divni su ti radovi, i fotografije su dobre, naravno, profesionalne, drugačiji uglovi snimanja.
Meni se sve dopada, a maca je baš slatka :)

Marija Narandzic said...

PRELEPO,kao sto sam rekla i na facebooku :D

Anya Artesania said...

Drangulije, Snežana i Marija, hvala i u moje i u Minjino ime. A, evo i Zvrka se zahvaljuje. :D

Printingtextil Natasha said...

Zanimljivih stvarcica ima na ovom blogu

Anya Artesania said...

Hvala Natasha! Drago mi je da Vam se dopada.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

FLICKR

TRANSLATOR

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

POLYMER CLAY PLANET

STUDIO ARTESANIA

STUDIO ARTESANIA
STUDIO ARTESANIA is brand name of mixed media/polymer clay artist and instructor ANDRIJANA KATAVIĆ, aka ANYA ARTESANIA. She's also the creator and curator of Polymer Clay Planet, FIMO ambassador for Serbia, and the member of the first Makin's Clay® Design Team. Her artworks have been published in a book "The Polymer Clay Artist's Guide".