ZABAVA U KREVETU

Izvinjavam se što me nema dugo, ali moj oporavak od zadobijenih opekotina se prilično odužio. Izležavam se već skoro dva meseca, a sudeći po lekarskim prognozama, biću “prikovana” za krevet do maja (možda i malo duže). Boravak za kompjuterom mi je veoma naporan, pa za njim provodim vrlo malo vremena, tek toliko da se oglasim da sam živa. 
Dani mi sporo prolaze, a jedina zabava su mi čitanje knjiga i gledanje filmova. Do sada sam sigurno pogledala oko 150 filmova. Neke sam i reprizirala po nekoliko puta. Pročitala sam i nekoliko knjiga, ali što vreme više prolazi to mi sve više i više nedostaje rad sa glinom i kreativna druženja sa mojim učenicama. 
U pauzama između previjanja i (prilično bolnih) mazanja zadobijenih povreda raznim melemima, čitanja i repriziranja filmova, skiciram sve one silne ideje koje mi stalno naviru. Iako mi telo nije aktivno, mozak ne prestaje da osmišljava nove naušnice, ogrlice, činijice... Kada konačno budem stala na noge, trebaće mi dva meseca samo da izradim sve ono što sam do sada osmislila i skicirala. S nestrpljenjem očekujem dan kada ću moći da zasednem za radni sto. Do tada nastavljam sa izležavanjem, gledanjem filmova, čitanjem knjiga i skiciranjem ideja.

5 komentara:

Dada Poklon Torte said...

Najvaznije je da se u potpunosti oporavis, za sve ostalo ce biti vremena. Cuvaj se <3

Anya Artesania said...

Hvala Dado na podršci! Čuvam se. <3

Drangulije said...

Verujem da ti je već sve dosadilo, i da ti je muka od izležavanja, ali biće vremena za sve.

Nego, možda da nam pokažeš svoje skice?

Snežana Maricic said...

Zaista mi je žao što ti se to dogodilo i što oporavak tako dugo traje.
Želim ti da se oporaviš što brže i verujem da će tome doprineti sunčani dani koji dolaze, makar gledala samo kroz prozor.
Kiss!

Anya Artesania said...

Biljana, volim da čitam i gledam filmove, ali ranije nisam stizala mnogo da se bavim tim mojim hobijima. Zato sada nadoknađujem propušteno. Uživanje bi bilo potpuno da me ne bole noge, a i leđa od silnog ležanja. :D
Snežana, hvala na lepim željama. I ja se nadam brzom oporavku, ali lekari kažu da pre maja sigurno neću biti u mogućnosti da hodam. S nestrpljenjem očekujem sunčane dane, jer će, ako već ne mom bržem ozdravljenju, sigurno doprineti poboljšanju mog raspoloženja. :*

 

POLIMERNA GLINA TUTORIJAL

POLIMERNA GLINA TUTORIJAL
U ovom tutorijalu naučićete kako da samostalno napravite šolju i tanjirić od polimerne gline. Ovaj tutorijal obuhvata veoma detaljan tekstualni opis svakog pojedinačnog koraka sa 57 fotografija i pet šablona za precizno isecanje gline. Takođe, tu su i brojni saveti i trikovi koji će vam olakšati rad. Tutorijal podjednako mogu koristiti početnici i iskusniji kreativci i umetnici. Ono što ovaj projekat čini interesantnim jeste da koliko god šolja i tanjirića napravite, svaka od tih kreacija će biti jedinstvena i potpuno drugačija.

POLYMER CLAY TUTORIAL

POLYMER CLAY TUTORIAL
This tutorial will teach you how to make the cup decoration and saucer from polymer clay. This tutorial includes a very detailed textual description of each step, with 57 images and 5 templates for precise clay cutting. Also, there are many tips and tricks that will help you during your work. This tutorial is equally suitable for beginners, as well as for experienced creative people and artists. What makes this project interesting is that, no matter how many cups and saucers you make, each of these creations will be unique and completely different.

ABOUT ME

ABOUT ME
I'm Andrijana Anya Katavic, the face behind Studio Artesania. I'm a journalist by profession, chemist and historian by education and a self-taught applied artist by my own choice (read, for love of art). I have a long-standing career as journalist/editor, and I also write a blog, photograph, design and manufacture usable objects, and hold workshops to teach others how to work with polymer clay and other art materials... Since childhood I've dealt with the various forms of art, I have a lot of experience with pottery and painting, but in recent years I'm mostly focused on polymer clay.