MAGIČNI PROZOR

Već više od tri meseca, ako izuzmemo povremene (i prilično naporne i bolne) odlaske lekarima, nisam izašla iz kuće. Tačnije, iz kreveta. Sve što sam za to vreme videla od vanjskog sveta jeste komadić neba i vrhovi drveća koje krasi parkić ispred moje zgrade. 
Sreća moja, pa imam divan pogled kroz prozor, posebno u gradu u kom većina gleda na asfalt i beton. Sreća i što mi je krevet postavljen tako da direktno gledam u taj magični prozor.
Gledala sam kako tmurni dani postaju sunčani, kako nebo poprima divnu plavičastu boju, kako oblaci od tamno sivih postaju pamučasto beli... Videla sam kada su na drveću izbili prvi pupoljci i kako se pretvaraju u listove. Uživala sam u cvrkutu ptica, posmatrala ih kako savijaju gnezdo na jednoj od krošnji, videla vevericu kako skakuće sa grane na granu i Peru Detlića kako izdubljuje deblo. Povremeno su na moj prozor doletali golubovi i vrapčići, da mi nešto izguguču dok se odmaraju od letenja. I sve to dok bi moja blesava maca Zvrle kunjala na prozorskoj dasci. :)
Moj prozor je zaista magičan. Magičniji od bilo kod TV programa. I vrlo inspirativan. Zato ne treba da čudi što su moji najnoviji radovi (svi nastali u poluležećem položaju) inspirisani prirodom – drvećem i nebom.
Da, da - konačno sam počela da radim sa glinom. Onako po malo, koliko je to moguće u poluležećem položaju, ali ipak dovoljno da mi srce bude ispunjeno srećom.

2 коментара :

Drangulije said...

Bravo za nove radove :)
Posebno mi je dopadaju boje koje sada dominiraju na radovima. Bas su mi lepe... Iako su mozda vise za neku jesen, ali ne smeta :)

Snežana Maricic said...

Samo mogu da zamišljam kroz kakve muke prolaziš i divim se tvojoj snazi.
Svakim danom si sve bliže konačnom oporavku, vidi se i po tvojim radovima.
Želim ti da što pre šetaš kroz to zelenilo koje sada posmatraš kroz prozor bez bola, da dišeš punim plućima.
Kiss!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

FLICKR

TRANSLATOR

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

POLYMER CLAY PLANET

STUDIO ARTESANIA

STUDIO ARTESANIA
STUDIO ARTESANIA is brand name of mixed media/polymer clay artist and instructor ANDRIJANA KATAVIĆ, aka ANYA ARTESANIA. She's also the creator and curator of Polymer Clay Planet, FIMO ambassador for Serbia, and the member of the first Makin's Clay® Design Team. Her artworks have been published in a book "The Polymer Clay Artist's Guide".