MAGIČNI PROZOR

Već više od tri meseca, ako izuzmemo povremene (i prilično naporne i bolne) odlaske lekarima, nisam izašla iz kuće. Tačnije, iz kreveta. Sve što sam za to vreme videla od vanjskog sveta jeste komadić neba i vrhovi drveća koje krasi parkić ispred moje zgrade. 
Sreća moja, pa imam divan pogled kroz prozor, posebno u gradu u kom većina gleda na asfalt i beton. Sreća i što mi je krevet postavljen tako da direktno gledam u taj magični prozor.
Gledala sam kako tmurni dani postaju sunčani, kako nebo poprima divnu plavičastu boju, kako oblaci od tamno sivih postaju pamučasto beli... Videla sam kada su na drveću izbili prvi pupoljci i kako se pretvaraju u listove. Uživala sam u cvrkutu ptica, posmatrala ih kako savijaju gnezdo na jednoj od krošnji, videla vevericu kako skakuće sa grane na granu i Peru Detlića kako izdubljuje deblo. Povremeno su na moj prozor doletali golubovi i vrapčići, da mi nešto izguguču dok se odmaraju od letenja. I sve to dok bi moja blesava maca Zvrle kunjala na prozorskoj dasci. :)
Moj prozor je zaista magičan. Magičniji od bilo kod TV programa. I vrlo inspirativan. Zato ne treba da čudi što su moji najnoviji radovi (svi nastali u poluležećem položaju) inspirisani prirodom – drvećem i nebom.
Da, da - konačno sam počela da radim sa glinom. Onako po malo, koliko je to moguće u poluležećem položaju, ali ipak dovoljno da mi srce bude ispunjeno srećom.

2 komentara:

Drangulije said...

Bravo za nove radove :)
Posebno mi je dopadaju boje koje sada dominiraju na radovima. Bas su mi lepe... Iako su mozda vise za neku jesen, ali ne smeta :)

Snežana Maricic said...

Samo mogu da zamišljam kroz kakve muke prolaziš i divim se tvojoj snazi.
Svakim danom si sve bliže konačnom oporavku, vidi se i po tvojim radovima.
Želim ti da što pre šetaš kroz to zelenilo koje sada posmatraš kroz prozor bez bola, da dišeš punim plućima.
Kiss!

 

POLIMERNA GLINA TUTORIJAL

POLIMERNA GLINA TUTORIJAL
U ovom tutorijalu naučićete kako da samostalno napravite šolju i tanjirić od polimerne gline. Ovaj tutorijal obuhvata veoma detaljan tekstualni opis svakog pojedinačnog koraka sa 57 fotografija i pet šablona za precizno isecanje gline. Takođe, tu su i brojni saveti i trikovi koji će vam olakšati rad. Tutorijal podjednako mogu koristiti početnici i iskusniji kreativci i umetnici. Ono što ovaj projekat čini interesantnim jeste da koliko god šolja i tanjirića napravite, svaka od tih kreacija će biti jedinstvena i potpuno drugačija.

POLYMER CLAY TUTORIAL

POLYMER CLAY TUTORIAL
This tutorial will teach you how to make the cup decoration and saucer from polymer clay. This tutorial includes a very detailed textual description of each step, with 57 images and 5 templates for precise clay cutting. Also, there are many tips and tricks that will help you during your work. This tutorial is equally suitable for beginners, as well as for experienced creative people and artists. What makes this project interesting is that, no matter how many cups and saucers you make, each of these creations will be unique and completely different.

ABOUT ME

ABOUT ME
I'm Andrijana Anya Katavic, the face behind Studio Artesania. I'm a journalist by profession, chemist and historian by education and a self-taught applied artist by my own choice (read, for love of art). I have a long-standing career as journalist/editor, and I also write a blog, photograph, design and manufacture usable objects, and hold workshops to teach others how to work with polymer clay and other art materials... Since childhood I've dealt with the various forms of art, I have a lot of experience with pottery and painting, but in recent years I'm mostly focused on polymer clay.