VISEĆE I DRHTEĆE

Moram da se pohvalim da sam konačno ustala iz kreveta i da sam ponovo počela da hodam - istina teško, šepajući i na kraćim relacijama. Još nisam počela da radim sa glinom (jer nemam mnogo snage - četiri meseca ležanja ostavilo je traga na moju kondiciju), ali sam ipak srećna što je izležavajući period iza mene.
Tokom ta četiri meseca izležavanja, kao što ste mogli pročitati u prethodnim postovima, malo sam radila sa glinom. U tom periodu su nastali i neki komadi nakita - konkretno dva para naušnica - koje vam nisam predstavila (jer mi je kompjuter bio u kvaru). 
Moja ljubav prema naušnicama razvila se davno, davno - još dok sam bila klinka. Jedna mamina prijateljica je uvek nosila neke neobične naušnice, dugačke, apstraktnih oblika i sa mnogo šarenih perlica. Tada su u modi bile vrlo sitne naušnice, jednobojne i jednostavnih oblika, dok su oglice bile bogato ukrašene velikim i šarenim perlama. Međutim, ona je prkosila tadašnjim trendovima i uporno kao jedini nakit nosila, kako sam ih još tada nazvala, viseće i drhteće naušnice.
Prvi par takvih - visećih i drhtećih - naušnica nabavila sam sa nekih 11 - 12 godina, na jednom od naših porodičnih putovanja po planeti Zemlji. Vremenom moja kolekcija je rasla (nemojte da mi verujete, ali sigurno ih imam 1.000 - odavno nisam brojala), a bila sam prepoznatljiva u društvu po tome da nije bilo šanse da izađem iz kuće bez upadljivih naušnica. Glomazno prstenje i neobične naušnice dugo su bili jedini komadi nakita koje sam nosila.
Ležeći u krevetu i gledajući kroz onaj moj Magični prozor u lišće koje leluja na vetru, setila sam se te mamine prijateljice i njenih neobičnih naušnica, pa sam došla na ideju da napravim jedne viseće i drhteće, a koje možete videti na fotografijama. 
Uskoro ću vam predstaviti i drugi par naušnica nastao u mom izležavajućem periodu, a u međuvremenu ću se posvetiti vežbanju i jačanju tela kako bih se što pre vratila za radni sto i konačno realizovala brojne ideje koje su se rađale u mojoj glavi tokom protekla četiri meseca. 

0 komentara:

 

POLIMERNA GLINA TUTORIJAL

POLIMERNA GLINA TUTORIJAL
U ovom tutorijalu naučićete kako da samostalno napravite šolju i tanjirić od polimerne gline. Ovaj tutorijal obuhvata veoma detaljan tekstualni opis svakog pojedinačnog koraka sa 57 fotografija i pet šablona za precizno isecanje gline. Takođe, tu su i brojni saveti i trikovi koji će vam olakšati rad. Tutorijal podjednako mogu koristiti početnici i iskusniji kreativci i umetnici. Ono što ovaj projekat čini interesantnim jeste da koliko god šolja i tanjirića napravite, svaka od tih kreacija će biti jedinstvena i potpuno drugačija.

POLYMER CLAY TUTORIAL

POLYMER CLAY TUTORIAL
This tutorial will teach you how to make the cup decoration and saucer from polymer clay. This tutorial includes a very detailed textual description of each step, with 57 images and 5 templates for precise clay cutting. Also, there are many tips and tricks that will help you during your work. This tutorial is equally suitable for beginners, as well as for experienced creative people and artists. What makes this project interesting is that, no matter how many cups and saucers you make, each of these creations will be unique and completely different.

ABOUT ME

ABOUT ME
I'm Andrijana Anya Katavic, the face behind Studio Artesania. I'm a journalist by profession, chemist and historian by education and a self-taught applied artist by my own choice (read, for love of art). I have a long-standing career as journalist/editor, and I also write a blog, photograph, design and manufacture usable objects, and hold workshops to teach others how to work with polymer clay and other art materials... Since childhood I've dealt with the various forms of art, I have a lot of experience with pottery and painting, but in recent years I'm mostly focused on polymer clay.