VISEĆE I DRHTEĆE

Moram da se pohvalim da sam konačno ustala iz kreveta i da sam ponovo počela da hodam - istina teško, šepajući i na kraćim relacijama. Još nisam počela da radim sa glinom (jer nemam mnogo snage - četiri meseca ležanja ostavilo je traga na moju kondiciju), ali sam ipak srećna što je izležavajući period iza mene.
Tokom ta četiri meseca izležavanja, kao što ste mogli pročitati u prethodnim postovima, malo sam radila sa glinom. U tom periodu su nastali i neki komadi nakita - konkretno dva para naušnica - koje vam nisam predstavila (jer mi je kompjuter bio u kvaru). 
Moja ljubav prema naušnicama razvila se davno, davno - još dok sam bila klinka. Jedna mamina prijateljica je uvek nosila neke neobične naušnice, dugačke, apstraktnih oblika i sa mnogo šarenih perlica. Tada su u modi bile vrlo sitne naušnice, jednobojne i jednostavnih oblika, dok su oglice bile bogato ukrašene velikim i šarenim perlama. Međutim, ona je prkosila tadašnjim trendovima i uporno kao jedini nakit nosila, kako sam ih još tada nazvala, viseće i drhteće naušnice.
Prvi par takvih - visećih i drhtećih - naušnica nabavila sam sa nekih 11 - 12 godina, na jednom od naših porodičnih putovanja po planeti Zemlji. Vremenom moja kolekcija je rasla (nemojte da mi verujete, ali sigurno ih imam 1.000 - odavno nisam brojala), a bila sam prepoznatljiva u društvu po tome da nije bilo šanse da izađem iz kuće bez upadljivih naušnica. Glomazno prstenje i neobične naušnice dugo su bili jedini komadi nakita koje sam nosila.
Ležeći u krevetu i gledajući kroz onaj moj Magični prozor u lišće koje leluja na vetru, setila sam se te mamine prijateljice i njenih neobičnih naušnica, pa sam došla na ideju da napravim jedne viseće i drhteće, a koje možete videti na fotografijama. 
Uskoro ću vam predstaviti i drugi par naušnica nastao u mom izležavajućem periodu, a u međuvremenu ću se posvetiti vežbanju i jačanju tela kako bih se što pre vratila za radni sto i konačno realizovala brojne ideje koje su se rađale u mojoj glavi tokom protekla četiri meseca. 

0 коментара :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

FLICKR

TRANSLATOR

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

POLYMER CLAY PLANET

STUDIO ARTESANIA

STUDIO ARTESANIA
STUDIO ARTESANIA is brand name of mixed media/polymer clay artist and instructor ANDRIJANA KATAVIĆ, aka ANYA ARTESANIA. She's also the creator and curator of Polymer Clay Planet, FIMO ambassador for Serbia, and the member of the first Makin's Clay® Design Team. Her artworks have been published in a book "The Polymer Clay Artist's Guide".