12 PROJEKATA

Iako sam se nadala da ću majski projekat za Flickr grupu 12 projekata koju je pokrenula Elvira Krick, napraviti za radnim stolom, ispalo je da sam čak i junski morala da radim u krevetu.
Kako je moj prvobitni plan da tokom 2013. godine izradim 12 činijica propao (o čemu sam već pisala), i ovog puta sam izradila držače za mirisne štapiće. 
Ovaj nastao u maju vam ranije nisam mogla pokazati zbog kvara na kompjuteru, pa ga zato objavljujem sada, zajedno sa junskim projektom.
Ujedno vam predstavljam i projekat za juli, koji sam zbog građevinskih radova u stanu (kako bismo zauvek uklonili tragove požara sa zidova), takođe izradila u krevetu.
S obzirom na to da sam konačno stala na noge i da su radovi u stanu pri kraju, sigurno je da više neće biti rada sa glinom u poluležećem položaju i da ću projekat za avgust izraditi za radnim stolom

0 komentara:

 

POLIMERNA GLINA TUTORIJAL

POLIMERNA GLINA TUTORIJAL
U ovom tutorijalu naučićete kako da samostalno napravite šolju i tanjirić od polimerne gline. Ovaj tutorijal obuhvata veoma detaljan tekstualni opis svakog pojedinačnog koraka sa 57 fotografija i pet šablona za precizno isecanje gline. Takođe, tu su i brojni saveti i trikovi koji će vam olakšati rad. Tutorijal podjednako mogu koristiti početnici i iskusniji kreativci i umetnici. Ono što ovaj projekat čini interesantnim jeste da koliko god šolja i tanjirića napravite, svaka od tih kreacija će biti jedinstvena i potpuno drugačija.

POLYMER CLAY TUTORIAL

POLYMER CLAY TUTORIAL
This tutorial will teach you how to make the cup decoration and saucer from polymer clay. This tutorial includes a very detailed textual description of each step, with 57 images and 5 templates for precise clay cutting. Also, there are many tips and tricks that will help you during your work. This tutorial is equally suitable for beginners, as well as for experienced creative people and artists. What makes this project interesting is that, no matter how many cups and saucers you make, each of these creations will be unique and completely different.

ABOUT ME

ABOUT ME
I'm Andrijana Anya Katavic, the face behind Studio Artesania. I'm a journalist by profession, chemist and historian by education and a self-taught applied artist by my own choice (read, for love of art). I have a long-standing career as journalist/editor, and I also write a blog, photograph, design and manufacture usable objects, and hold workshops to teach others how to work with polymer clay and other art materials... Since childhood I've dealt with the various forms of art, I have a lot of experience with pottery and painting, but in recent years I'm mostly focused on polymer clay.