SLATKIŠI, RECEPTI I DANA

Kada god odem u Suboticu (gde žive moji roditelji) želim da vidim mnoge drage ljude, ali zbog vremenskog ograničenja (obično ostajem oko pet dana), na žalost, nikada ne uspem da se sretnem sa svima. Ipak, ima jedna osoba koju moram obavezno da posetim. Obično provedemo ceo dan zajedno, i svaki put konstatujemo da bi nam i sedam dana bilo malo da se ispričamo. Reč je o mojoj prijateljici i koleginici po polimernoj glini Danieli.  
Nedavno sam otputovala na nekoliko dana u Suboticu i naravno videla se sa mojom Danom. Po običaju provele smo ceo dan zajedno - grickale omiljene nam slatkiše, razmenile vegetarijanske recepte, igrale se sa njenim ljubimcima, pričale o svemu i svačemu, malo radile sa glinom i fotografisale neke od mojih ogrlica. Dana poseduje stalak za ogrlice (koji moram uskoro da nabavim), pa sam iskoristila priliku da na njemu fotografišem ogrlice "Cubo" i "Koi".  
Dan nam je prošao prebrzo i opet nismo uspele pošteno da se ispričamo. Tako je mnogo tema o kojima želimo da razgovaramo, da nam je jedan dan definitivno malo. Uskoro ponovo nameravam da otputujem u Suboticu, da vidim roditelje. Naravno, posetiću ponovo Danu, a nadam se da ću uspeti da se sretnem sa još nekim dragim ljudima.

2 komentara:

Drangulije said...

Moram da priznam da MORAS da nabavis stalak :) jer se tvoje ogrlice tek sada vide kako i treba.

Anya Artesania said...

Hehehe, znam da moram da ga nabavim i već radim na tome. :D
I obećavam draga moja Biljo, sledeći put kad dođem obavezno se vidimo. Ovaj put stvarno nisam stigla, ali sledeći ću moći bolje da se organizujem sa vremenom. :*

 

POLIMERNA GLINA TUTORIJAL

POLIMERNA GLINA TUTORIJAL
U ovom tutorijalu naučićete kako da samostalno napravite šolju i tanjirić od polimerne gline. Ovaj tutorijal obuhvata veoma detaljan tekstualni opis svakog pojedinačnog koraka sa 57 fotografija i pet šablona za precizno isecanje gline. Takođe, tu su i brojni saveti i trikovi koji će vam olakšati rad. Tutorijal podjednako mogu koristiti početnici i iskusniji kreativci i umetnici. Ono što ovaj projekat čini interesantnim jeste da koliko god šolja i tanjirića napravite, svaka od tih kreacija će biti jedinstvena i potpuno drugačija.

POLYMER CLAY TUTORIAL

POLYMER CLAY TUTORIAL
This tutorial will teach you how to make the cup decoration and saucer from polymer clay. This tutorial includes a very detailed textual description of each step, with 57 images and 5 templates for precise clay cutting. Also, there are many tips and tricks that will help you during your work. This tutorial is equally suitable for beginners, as well as for experienced creative people and artists. What makes this project interesting is that, no matter how many cups and saucers you make, each of these creations will be unique and completely different.

ABOUT ME

ABOUT ME
I'm Andrijana Anya Katavic, the face behind Studio Artesania. I'm a journalist by profession, chemist and historian by education and a self-taught applied artist by my own choice (read, for love of art). I have a long-standing career as journalist/editor, and I also write a blog, photograph, design and manufacture usable objects, and hold workshops to teach others how to work with polymer clay and other art materials... Since childhood I've dealt with the various forms of art, I have a lot of experience with pottery and painting, but in recent years I'm mostly focused on polymer clay.