10 PROBLEMA SA POLIMERNOM GLINOM I KAKO IH REŠITI (7. deo)

Svi već znamo da je u radu sa polimernom glinom higijena veoma važna. Ali, ponekad se, koliko god da čistimo, suočimo sa nezgodama koje su veoma frustrirajuće. Tokom višegodišnjeg iskustva u radu sa polimernom glinom naišla sam na mnošto problema koji su iziskivali brza i efikasna rešenja.
Da ne biste poput mene učili na teži način, i ovog utorka ću se pozabaviti jednim od 10 najvećih problema i objasniti vam kako da ga rešite. Svi saveti su isprobani i dokazano delotvorni, a ako ste propustili prethodni tekst možete ga pročitati OVDE

PROBLEM 7.
Za novi projekat odlučili ste da koristite nekoliko različitih boja gline. Umešali ste jednu, oprali ruke. Omekšali ste drugu, i ponovo oprali ruke. Iskondicionirali ste i treću boju, ali ste se već umorili od ustajanja, odlaska do kuhinje ili kupatila i silnog pranja ruku.  
REŠENJE - ANTIBAKTERIJSKI GEL
Da ne biste ustajali od stola svakih pet minuta kako biste oprali ruke upotrebite antibakterijski gel. Nanesite gel na ruke, dobro istrljajte i obrišite papirnim ubrusom.
Ovaj gel sadrži 70 procentni alkohol i dobar je za brzo uklanjanje nečistoća, uštedeće vam vreme koje biste utrošili na pranje ruku, a ujedno ih dezinfikujete. Sastav antibakterijskih gelova je takav da neće naškoditi koži vaših ruku, a pojedini od njih sadrže čestice nalik na piling što će dodatno pomoći da efikasnije uklonite pigmente iz gline.
SAVET
Na tržištu je mnoštvo antibakterijskih gelova i njihova cena varira od proizvođača i količine (manje pakovanje možete nabaviti za od 100 do 300 dinara), ali za koji god da se odlučite nećete pogrešiti.
Posredstvom sajta YUCO hemije nabavila sam petolitarsko pakovanje (košta oko 1.800 dinara). Na radnom stolu imam flašicu sa pumpicom u koju po potrebi, kad je ispraznim, dospem novi gel. Ovo je dobra investicija jer će vam pet litara antibakterijskog gela, bez obzira na čestu upotrebu, prilično dugo trajati.
Inače, antibakterijski gel možete upotrebiti i posle šmirglanja (čime sprečavate eventualnu infekciju ranica koje ste zadobili tokom ovog procesa) ili nakon što završite rad sa glinom, ali tada obavezno operite ruke sapunom i mlakom vodom i namažite hidratantnu kremu.
* Kliknite OVDE za prethodni deo
* Kliknite OVDE za naredni deo

0 komentara:

 

POLIMERNA GLINA TUTORIJAL

POLIMERNA GLINA TUTORIJAL
U ovom tutorijalu naučićete kako da samostalno napravite šolju i tanjirić od polimerne gline. Ovaj tutorijal obuhvata veoma detaljan tekstualni opis svakog pojedinačnog koraka sa 57 fotografija i pet šablona za precizno isecanje gline. Takođe, tu su i brojni saveti i trikovi koji će vam olakšati rad. Tutorijal podjednako mogu koristiti početnici i iskusniji kreativci i umetnici. Ono što ovaj projekat čini interesantnim jeste da koliko god šolja i tanjirića napravite, svaka od tih kreacija će biti jedinstvena i potpuno drugačija.

POLYMER CLAY TUTORIAL

POLYMER CLAY TUTORIAL
This tutorial will teach you how to make the cup decoration and saucer from polymer clay. This tutorial includes a very detailed textual description of each step, with 57 images and 5 templates for precise clay cutting. Also, there are many tips and tricks that will help you during your work. This tutorial is equally suitable for beginners, as well as for experienced creative people and artists. What makes this project interesting is that, no matter how many cups and saucers you make, each of these creations will be unique and completely different.

ABOUT ME

ABOUT ME
I'm Andrijana Anya Katavic, the face behind Studio Artesania. I'm a journalist by profession, chemist and historian by education and a self-taught applied artist by my own choice (read, for love of art). I have a long-standing career as journalist/editor, and I also write a blog, photograph, design and manufacture usable objects, and hold workshops to teach others how to work with polymer clay and other art materials... Since childhood I've dealt with the various forms of art, I have a lot of experience with pottery and painting, but in recent years I'm mostly focused on polymer clay.