10 PROBLEMA SA POLIMERNOM GLINOM I KAKO IH REŠITI (7. deo)

Svi već znamo da je u radu sa polimernom glinom higijena veoma važna. Ali, ponekad se, koliko god da čistimo, suočimo sa nezgodama koje su veoma frustrirajuće. Tokom višegodišnjeg iskustva u radu sa polimernom glinom naišla sam na mnošto problema koji su iziskivali brza i efikasna rešenja.
Da ne biste poput mene učili na teži način, i ovog utorka ću se pozabaviti jednim od 10 najvećih problema i objasniti vam kako da ga rešite. Svi saveti su isprobani i dokazano delotvorni, a ako ste propustili prethodni tekst možete ga pročitati OVDE

PROBLEM 7.
Za novi projekat odlučili ste da koristite nekoliko različitih boja gline. Umešali ste jednu, oprali ruke. Omekšali ste drugu, i ponovo oprali ruke. Iskondicionirali ste i treću boju, ali ste se već umorili od ustajanja, odlaska do kuhinje ili kupatila i silnog pranja ruku.  
REŠENJE - ANTIBAKTERIJSKI GEL
Da ne biste ustajali od stola svakih pet minuta kako biste oprali ruke upotrebite antibakterijski gel. Nanesite gel na ruke, dobro istrljajte i obrišite papirnim ubrusom.
Ovaj gel sadrži 70 procentni alkohol i dobar je za brzo uklanjanje nečistoća, uštedeće vam vreme koje biste utrošili na pranje ruku, a ujedno ih dezinfikujete. Sastav antibakterijskih gelova je takav da neće naškoditi koži vaših ruku, a pojedini od njih sadrže čestice nalik na piling što će dodatno pomoći da efikasnije uklonite pigmente iz gline.
SAVET
Na tržištu je mnoštvo antibakterijskih gelova i njihova cena varira od proizvođača i količine (manje pakovanje možete nabaviti za od 100 do 300 dinara), ali za koji god da se odlučite nećete pogrešiti.
Posredstvom sajta YUCO hemije nabavila sam petolitarsko pakovanje (košta oko 1.800 dinara). Na radnom stolu imam flašicu sa pumpicom u koju po potrebi, kad je ispraznim, dospem novi gel. Ovo je dobra investicija jer će vam pet litara antibakterijskog gela, bez obzira na čestu upotrebu, prilično dugo trajati.
Inače, antibakterijski gel možete upotrebiti i posle šmirglanja (čime sprečavate eventualnu infekciju ranica koje ste zadobili tokom ovog procesa) ili nakon što završite rad sa glinom, ali tada obavezno operite ruke sapunom i mlakom vodom i namažite hidratantnu kremu.
* Kliknite OVDE za prethodni deo
* Kliknite OVDE za naredni deo

0 коментара :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

FLICKR

TRANSLATOR

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

POLYMER CLAY PLANET

STUDIO ARTESANIA

STUDIO ARTESANIA
STUDIO ARTESANIA is brand name of mixed media/polymer clay artist and instructor ANDRIJANA KATAVIĆ, aka ANYA ARTESANIA. She's also the creator and curator of Polymer Clay Planet, FIMO ambassador for Serbia, and the member of the first Makin's Clay® Design Team. Her artworks have been published in a book "The Polymer Clay Artist's Guide".