10 PROBLEMA SA POLIMERNOM GLINOM I KAKO IH REŠITI (8. deo)

Svi već znamo da je u radu sa polimernom glinom higijena veoma važna. Ali, ponekad se, koliko god da čistimo, suočimo sa nezgodama koje su veoma frustrirajuće.
Tokom višegodišnjeg iskustva u radu sa polimernom glinom naišla sam na mnošto problema koji su iziskivali brza i efikasna rešenja.
Da ne biste poput mene učili na teži način, i ovog utorka ću se pozabaviti jednim od 10 najvećih problema i objasniti vam kako da ga rešite. Svi saveti su isprobani i dokazano delotvorni, a ako ste propustili prethodni tekst možete ga pročitati OVDE.
PROBLEM 8.
Tokom šmirglanja napravite haos na radnom stolu. Voda iz činije se prosula na sve strane, a naročito dok uzimate šmirgle različitih granulacija, što na površini stola ostavlja ružne beličaste mrlje koje posle ne možete da očistite. Trudite se maksimalno da sve ovo sprečite, ali ne uspevate.
REŠENJE – KUHINJSKE KRPE
Dobra priprema je ključ rešenja ovog problema. Za šmirglanje odaberite dublju i širu činiju, čime ćete sprečiti neželjeno izlivanje vode po radnoj površini. Kako biste zaštitili radni sto na njega postavite veću keramičku pločicu (čime ćete dodatno zaštititi površinu stola), a na nju razvijte kuhinjsku krpu koja će sprečiti proklizavanje činije za šmirglanje, kao i upiti vodu koja se eventualno izlije. Pripremite još jednu kuhinjsku krpu koja će vam služiti da o nju obrišete ruke tokom uzimanja šmirgli različitih granulacija. Sada ste spremni za šmirglanje bez straha da ćete napraviti haos i uništiti sto za kojim radite.
SAVET
Kuhinjske krpe koje koristite tokom šmirglanja ne moraju biti nove. Slobodno upotrebite stare krpe koje više ne koristite u kuhinji i/ili koje ste nameravali da bacite. Bilo bi poželjno da krpe koje ste koristili tokom šmirglanja redovno perete, ali uvek odvojeno od onih koje upotrebljavate u domaćinstvu, odnosno u kuhinji.
* Kliknite OVDE za prethodni deo
* Kliknite OVDE za naredni deo

0 коментара :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

FLICKR

TRANSLATOR

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

POLYMER CLAY PLANET

STUDIO ARTESANIA

STUDIO ARTESANIA
STUDIO ARTESANIA is brand name of mixed media/polymer clay artist and instructor ANDRIJANA KATAVIĆ, aka ANYA ARTESANIA. She's also the creator and curator of Polymer Clay Planet, FIMO ambassador for Serbia, and the member of the first Makin's Clay® Design Team. Her artworks have been published in a book "The Polymer Clay Artist's Guide".