10 PROBLEMA SA POLIMERNOM GLINOM I KAKO IH REŠITI (8. deo)

Svi već znamo da je u radu sa polimernom glinom higijena veoma važna. Ali, ponekad se, koliko god da čistimo, suočimo sa nezgodama koje su veoma frustrirajuće.
Tokom višegodišnjeg iskustva u radu sa polimernom glinom naišla sam na mnošto problema koji su iziskivali brza i efikasna rešenja.
Da ne biste poput mene učili na teži način, i ovog utorka ću se pozabaviti jednim od 10 najvećih problema i objasniti vam kako da ga rešite. Svi saveti su isprobani i dokazano delotvorni, a ako ste propustili prethodni tekst možete ga pročitati OVDE.
PROBLEM 8.
Tokom šmirglanja napravite haos na radnom stolu. Voda iz činije se prosula na sve strane, a naročito dok uzimate šmirgle različitih granulacija, što na površini stola ostavlja ružne beličaste mrlje koje posle ne možete da očistite. Trudite se maksimalno da sve ovo sprečite, ali ne uspevate.
REŠENJE – KUHINJSKE KRPE
Dobra priprema je ključ rešenja ovog problema. Za šmirglanje odaberite dublju i širu činiju, čime ćete sprečiti neželjeno izlivanje vode po radnoj površini. Kako biste zaštitili radni sto na njega postavite veću keramičku pločicu (čime ćete dodatno zaštititi površinu stola), a na nju razvijte kuhinjsku krpu koja će sprečiti proklizavanje činije za šmirglanje, kao i upiti vodu koja se eventualno izlije. Pripremite još jednu kuhinjsku krpu koja će vam služiti da o nju obrišete ruke tokom uzimanja šmirgli različitih granulacija. Sada ste spremni za šmirglanje bez straha da ćete napraviti haos i uništiti sto za kojim radite.
SAVET
Kuhinjske krpe koje koristite tokom šmirglanja ne moraju biti nove. Slobodno upotrebite stare krpe koje više ne koristite u kuhinji i/ili koje ste nameravali da bacite. Bilo bi poželjno da krpe koje ste koristili tokom šmirglanja redovno perete, ali uvek odvojeno od onih koje upotrebljavate u domaćinstvu, odnosno u kuhinji.
* Kliknite OVDE za prethodni deo
* Kliknite OVDE za naredni deo

0 komentara:

 

POLIMERNA GLINA TUTORIJAL

POLIMERNA GLINA TUTORIJAL
U ovom tutorijalu naučićete kako da samostalno napravite šolju i tanjirić od polimerne gline. Ovaj tutorijal obuhvata veoma detaljan tekstualni opis svakog pojedinačnog koraka sa 57 fotografija i pet šablona za precizno isecanje gline. Takođe, tu su i brojni saveti i trikovi koji će vam olakšati rad. Tutorijal podjednako mogu koristiti početnici i iskusniji kreativci i umetnici. Ono što ovaj projekat čini interesantnim jeste da koliko god šolja i tanjirića napravite, svaka od tih kreacija će biti jedinstvena i potpuno drugačija.

POLYMER CLAY TUTORIAL

POLYMER CLAY TUTORIAL
This tutorial will teach you how to make the cup decoration and saucer from polymer clay. This tutorial includes a very detailed textual description of each step, with 57 images and 5 templates for precise clay cutting. Also, there are many tips and tricks that will help you during your work. This tutorial is equally suitable for beginners, as well as for experienced creative people and artists. What makes this project interesting is that, no matter how many cups and saucers you make, each of these creations will be unique and completely different.

ABOUT ME

ABOUT ME
I'm Andrijana Anya Katavic, the face behind Studio Artesania. I'm a journalist by profession, chemist and historian by education and a self-taught applied artist by my own choice (read, for love of art). I have a long-standing career as journalist/editor, and I also write a blog, photograph, design and manufacture usable objects, and hold workshops to teach others how to work with polymer clay and other art materials... Since childhood I've dealt with the various forms of art, I have a lot of experience with pottery and painting, but in recent years I'm mostly focused on polymer clay.