12 PROJEKATA

Svi koji redovno prate moj blog znaju da sam se početkom godine uključila u grupu 12 PROJEKATA koju je na Flickr-u pokrenula Elvira Krick, a u okviru koje su sve članice tokom 2013. trebale da od polimerne gline izrade 12 predmeta po vlastitom izboru. 
Znaju i to da mi je namera bila da izradim 12 činija (poput “Terra Nova”, mog prvog projekta koji sam objavila u grupi), ali da me je višemesečni oporavak od teških opekotina zadobijenih tokom gašenja požara u stanu potpuno omeo u ostvarenju tog plana.
Ipak, zahvaljujući Elvirinom razumevanju i nesebičnoj podršci, kao i pomoći mog dragog nisam odustala i uspela sam da čak i u toj mojoj ležećoj fazi napravim nekoliko projekata, uglavnom držača za mirisne štapiće.
Godina se bliži kraju, akcija 12 projekata ušla je u svoju završnicu i došlo je vreme da predstavim svoj decembarski projekat - naušnice "Kaponga".
U nadi da će i u 2014. godini sličnom akcijom okupiti umetnike sa polimernom glinom iz celog sveta, želim još jednom da se zahvalim Elviri na divnoj organizaciji, razumevanju, podršci i prijateljstvu koje se u međuvremenu razvilo.

2 komentara:

Snežana Maricic said...

Raduje me što si uspela.
raduje me što si se oporavilča.
Želim ti mnogo bolju 2014.
Biće bolja, verujem u to!

Anya Artesania said...

Hvala draga Snežana! I ja tebi i tvojoj porodici želim sve najbolje u 2014. godini. :*

 

POLIMERNA GLINA TUTORIJAL

POLIMERNA GLINA TUTORIJAL
U ovom tutorijalu naučićete kako da samostalno napravite šolju i tanjirić od polimerne gline. Ovaj tutorijal obuhvata veoma detaljan tekstualni opis svakog pojedinačnog koraka sa 57 fotografija i pet šablona za precizno isecanje gline. Takođe, tu su i brojni saveti i trikovi koji će vam olakšati rad. Tutorijal podjednako mogu koristiti početnici i iskusniji kreativci i umetnici. Ono što ovaj projekat čini interesantnim jeste da koliko god šolja i tanjirića napravite, svaka od tih kreacija će biti jedinstvena i potpuno drugačija.

POLYMER CLAY TUTORIAL

POLYMER CLAY TUTORIAL
This tutorial will teach you how to make the cup decoration and saucer from polymer clay. This tutorial includes a very detailed textual description of each step, with 57 images and 5 templates for precise clay cutting. Also, there are many tips and tricks that will help you during your work. This tutorial is equally suitable for beginners, as well as for experienced creative people and artists. What makes this project interesting is that, no matter how many cups and saucers you make, each of these creations will be unique and completely different.

ABOUT ME

ABOUT ME
I'm Andrijana Anya Katavic, the face behind Studio Artesania. I'm a journalist by profession, chemist and historian by education and a self-taught applied artist by my own choice (read, for love of art). I have a long-standing career as journalist/editor, and I also write a blog, photograph, design and manufacture usable objects, and hold workshops to teach others how to work with polymer clay and other art materials... Since childhood I've dealt with the various forms of art, I have a lot of experience with pottery and painting, but in recent years I'm mostly focused on polymer clay.