SAMA SVOJ MAJSTOR

Već dugo tragam za sitnim metalnim komponentama u boji starog srebra, ali iako u radnjama sa repromaterijalom imaju poprilično veliki izbor nisam našla ono što meni treba. Komponente koje mogu da nabavim u radnjama sa repromaterijalom su ili prevelike, ili premale, ili su sa motivima koji mi se uopšte ne dopadaju, ili su u potpuno pogrešnoj nijansi srebra od one koja je meni potrebna.
Onda sam se zainatila i, po sistemu sama svoj majstor, napravila željene komponente od polimerne gline, nastojeći da što verodostojnije izimitiram srebro delimično potamnelo od godina i upotrebe. Komponente koje sam izradila su odgovarajuće veličine i sa motivima koji se u potpunosti uklapaju u dizajn mojih novih radova. Neke od tih komponenti su na naušnicama “Ahabammono” i zbog njih sam dobila nekoliko poruka sa pitanjem gde sam nabavila te divne srebrne listiće. Izgleda da je “prevara” uspela, jer su svi koji su mi pisali mislili da su komponente metalne. 
Šta sam napravila sa komponentama koje vidite na prvoj fotografiji saznaćete uskoro. :)

2 komentara:

Drangulije said...

Ma, zaista... SVAKA ti čast. Ovo izgleda kao pravi metalni delovi.

Anya Artesania said...

Hvala! Hvala! :D

 

POLIMERNA GLINA TUTORIJAL

POLIMERNA GLINA TUTORIJAL
U ovom tutorijalu naučićete kako da samostalno napravite šolju i tanjirić od polimerne gline. Ovaj tutorijal obuhvata veoma detaljan tekstualni opis svakog pojedinačnog koraka sa 57 fotografija i pet šablona za precizno isecanje gline. Takođe, tu su i brojni saveti i trikovi koji će vam olakšati rad. Tutorijal podjednako mogu koristiti početnici i iskusniji kreativci i umetnici. Ono što ovaj projekat čini interesantnim jeste da koliko god šolja i tanjirića napravite, svaka od tih kreacija će biti jedinstvena i potpuno drugačija.

POLYMER CLAY TUTORIAL

POLYMER CLAY TUTORIAL
This tutorial will teach you how to make the cup decoration and saucer from polymer clay. This tutorial includes a very detailed textual description of each step, with 57 images and 5 templates for precise clay cutting. Also, there are many tips and tricks that will help you during your work. This tutorial is equally suitable for beginners, as well as for experienced creative people and artists. What makes this project interesting is that, no matter how many cups and saucers you make, each of these creations will be unique and completely different.

ABOUT ME

ABOUT ME
I'm Andrijana Anya Katavic, the face behind Studio Artesania. I'm a journalist by profession, chemist and historian by education and a self-taught applied artist by my own choice (read, for love of art). I have a long-standing career as journalist/editor, and I also write a blog, photograph, design and manufacture usable objects, and hold workshops to teach others how to work with polymer clay and other art materials... Since childhood I've dealt with the various forms of art, I have a lot of experience with pottery and painting, but in recent years I'm mostly focused on polymer clay.