FIMO DRUŽENJE ZA DAN ŽENA

Knjižara "Ars Una" u TC Merkator
Već dugo slušate o nekakvoj polimernoj glini FIMO i želeli ste da je isprobate, ali iz nekog razloga - niste znali gde da je nabavite, plašili ste se da se upuštate u eksperimente sa ovim materijalom i slično - nikako da sebi ispunite tu želju. Možda ste od onih koji već izvesno vreme rade sa polimernom glinom, ali imate mnoštvo nedoumica i pitanja - kako da izlakiram ispečenu glinu, za šta sve služi tečni FIMO, kako da...
U knjižari "ARS Una", a uz podršku kompanije TROPIC TRADE, u beogradskom tržnom centru MERKATOR (Bulevar umetnosti 4), u subotu, 8. marta od 11 časova održaću celodnevno kreativno druženje gde ću prezentovati polimernu glinu FIMO.
Tog dana svi posetioci “ARS Una” knjižare će biti u mogućnosti da saznaju mnoštvo informacija o FIMO polimernoj glini, kao i alatu koji se koristi tokom rada sa ovim fantastičnim materijalom. Takođe, moći će da isprobaju FIMO i da se upoznaju sa pojedinim tehnikama koje se primenjuju za njenu obradu, a videće i razne predmete napravljene od ove polimerne gline. Dođite u subotu, 8. marta u knjižaru “ARS Una” da zajedno, u kreativnom druženju sa FIMO polimernom glinom, proslavimo međunarodni Dan žena. :)

2 komentara:

mmm.... said...

Voljela bih prisustvovati prezentaciji! Baš super ideja za 8.Mart! Uživajte! Očekujem, ako ništa post na blogu da vidim kako je bilo :))))

Anya Artesania said...

Žao mi je, draga Selma, što nisi u mogućnosti da nam se pridružiš. Tekst i fotografije sa prezentacije će sigurno biti objavljeni na blogu, tako da ćeš bar virtuelno moći da saznaš kako je proteklo ovo praznično kreativno druženje.

 

POLIMERNA GLINA TUTORIJAL

POLIMERNA GLINA TUTORIJAL
U ovom tutorijalu naučićete kako da samostalno napravite šolju i tanjirić od polimerne gline. Ovaj tutorijal obuhvata veoma detaljan tekstualni opis svakog pojedinačnog koraka sa 57 fotografija i pet šablona za precizno isecanje gline. Takođe, tu su i brojni saveti i trikovi koji će vam olakšati rad. Tutorijal podjednako mogu koristiti početnici i iskusniji kreativci i umetnici. Ono što ovaj projekat čini interesantnim jeste da koliko god šolja i tanjirića napravite, svaka od tih kreacija će biti jedinstvena i potpuno drugačija.

POLYMER CLAY TUTORIAL

POLYMER CLAY TUTORIAL
This tutorial will teach you how to make the cup decoration and saucer from polymer clay. This tutorial includes a very detailed textual description of each step, with 57 images and 5 templates for precise clay cutting. Also, there are many tips and tricks that will help you during your work. This tutorial is equally suitable for beginners, as well as for experienced creative people and artists. What makes this project interesting is that, no matter how many cups and saucers you make, each of these creations will be unique and completely different.

ABOUT ME

ABOUT ME
I'm Andrijana Anya Katavic, the face behind Studio Artesania. I'm a journalist by profession, chemist and historian by education and a self-taught applied artist by my own choice (read, for love of art). I have a long-standing career as journalist/editor, and I also write a blog, photograph, design and manufacture usable objects, and hold workshops to teach others how to work with polymer clay and other art materials... Since childhood I've dealt with the various forms of art, I have a lot of experience with pottery and painting, but in recent years I'm mostly focused on polymer clay.