LJUBAV ZA PONETI

Kao što obećah u prethodnom postu, evo da vam konačno pokažem moje srcaste broševe. Nazvala sam ih “Love” (Ljubav).
Žuti broš inspirisan je jednim bračnim parom s kojim se družimo godinama, a koji će uskoro dobiti prinovu. Inspirisan je i mojim roditeljima koje mnogo volim. Vođena idejom da se iz ljubavi rađa ljubav, žuti broš se sastoji od dva srca – većeg koji predstavlja roditelje i manjeg koji predstavlja dete. Veliko srce je podeljeno na dva segmenta – muški (srebrni deo) i ženski (žuti deo) koje spaja posebna veza. Istom tom posebnom i neraskidivom vezom za veliko srce je spojeno srculence koje sadrži odlike oba segmenta - srebrenog i žutog (kao podsetnik da je svako dete nosilac roditeljskih gena). Srculence može da se rotira u nekoliko pravaca, čime ukazuje da je svako dete, iako nalikuje svojim roditeljima, jedinstveno i posebno. 
Zeleni broš je inspirisan globalnim zagrevanjem i svim negativnim promenama koje donosi. Ovaj broš poručuje “Volim planetu Zemlju”. On je podsetnik da svako od nas treba da učini makar malo (a to malo mnogo znači) kako bismo očuvali ovu našu divnu planetu za buduće generacije. Srebrni deo ukazuje na sve negativne promene usled globalnog zagrevanja - otopljavanje polova i prirodne nepogode, a zeleni na ono što možemo ostaviti budućim generacijama samo ako se na vreme opametimo i pobrinemo da za sobom ostavimo što manji karbonski otisak.

0 komentara:

 

POLIMERNA GLINA TUTORIJAL

POLIMERNA GLINA TUTORIJAL
U ovom tutorijalu naučićete kako da samostalno napravite šolju i tanjirić od polimerne gline. Ovaj tutorijal obuhvata veoma detaljan tekstualni opis svakog pojedinačnog koraka sa 57 fotografija i pet šablona za precizno isecanje gline. Takođe, tu su i brojni saveti i trikovi koji će vam olakšati rad. Tutorijal podjednako mogu koristiti početnici i iskusniji kreativci i umetnici. Ono što ovaj projekat čini interesantnim jeste da koliko god šolja i tanjirića napravite, svaka od tih kreacija će biti jedinstvena i potpuno drugačija.

POLYMER CLAY TUTORIAL

POLYMER CLAY TUTORIAL
This tutorial will teach you how to make the cup decoration and saucer from polymer clay. This tutorial includes a very detailed textual description of each step, with 57 images and 5 templates for precise clay cutting. Also, there are many tips and tricks that will help you during your work. This tutorial is equally suitable for beginners, as well as for experienced creative people and artists. What makes this project interesting is that, no matter how many cups and saucers you make, each of these creations will be unique and completely different.

ABOUT ME

ABOUT ME
I'm Andrijana Anya Katavic, the face behind Studio Artesania. I'm a journalist by profession, chemist and historian by education and a self-taught applied artist by my own choice (read, for love of art). I have a long-standing career as journalist/editor, and I also write a blog, photograph, design and manufacture usable objects, and hold workshops to teach others how to work with polymer clay and other art materials... Since childhood I've dealt with the various forms of art, I have a lot of experience with pottery and painting, but in recent years I'm mostly focused on polymer clay.