LJUBAV ZA PONETI

Kao što obećah u prethodnom postu, evo da vam konačno pokažem moje srcaste broševe. Nazvala sam ih “Love” (Ljubav).
Žuti broš inspirisan je jednim bračnim parom s kojim se družimo godinama, a koji će uskoro dobiti prinovu. Inspirisan je i mojim roditeljima koje mnogo volim. Vođena idejom da se iz ljubavi rađa ljubav, žuti broš se sastoji od dva srca – većeg koji predstavlja roditelje i manjeg koji predstavlja dete. Veliko srce je podeljeno na dva segmenta – muški (srebrni deo) i ženski (žuti deo) koje spaja posebna veza. Istom tom posebnom i neraskidivom vezom za veliko srce je spojeno srculence koje sadrži odlike oba segmenta - srebrenog i žutog (kao podsetnik da je svako dete nosilac roditeljskih gena). Srculence može da se rotira u nekoliko pravaca, čime ukazuje da je svako dete, iako nalikuje svojim roditeljima, jedinstveno i posebno. 
Zeleni broš je inspirisan globalnim zagrevanjem i svim negativnim promenama koje donosi. Ovaj broš poručuje “Volim planetu Zemlju”. On je podsetnik da svako od nas treba da učini makar malo (a to malo mnogo znači) kako bismo očuvali ovu našu divnu planetu za buduće generacije. Srebrni deo ukazuje na sve negativne promene usled globalnog zagrevanja - otopljavanje polova i prirodne nepogode, a zeleni na ono što možemo ostaviti budućim generacijama samo ako se na vreme opametimo i pobrinemo da za sobom ostavimo što manji karbonski otisak.

0 коментара :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

FLICKR

TRANSLATOR

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

POLYMER CLAY PLANET

STUDIO ARTESANIA

STUDIO ARTESANIA
STUDIO ARTESANIA is brand name of mixed media/polymer clay artist and instructor ANDRIJANA KATAVIĆ, aka ANYA ARTESANIA. She's also the creator and curator of Polymer Clay Planet, FIMO ambassador for Serbia, and the member of the first Makin's Clay® Design Team. Her artworks have been published in a book "The Polymer Clay Artist's Guide".