ZAŠTO SU MOJE FOTOGRAFIJE TAMNE?

Dugo sam izbegavala da se priključim Google Plus društvenoj mreži. I bez nje sam aktivna na milion nekih stranica, sajtova, grupa, mreža, i zaista mi nije potrebna još jedna. Ali, muka me naterala da konačno kliknem ono G+ dugme i reaktiviram nalog otvoren (zbog istraživanja o kom više možete pročitati ovde) još pre dve godine. Naime, ubrzo nakon što sam promenila izgled bloga, primetila sam da su mi fotografije nekako čudne. Mislila sam da je to zbog novog šablona i da ću problem rešiti nakon što sve postove prilagodim novom dizajnu. Ali, tokom priprema za objavljivanje teksta Koliko je važna kvalitetna fotografija, shvatila sam da nešto definitivno nije u redu. Fotografija koju sam nameravala da objavim uz taj tekst, dok sam je gledala na kompjuteru, bila je skoro pa savršena - snežno bela pozadina, privezak u prirodnom tonu plave. Bila sam tako ponosna na tu fotografiju. Ali, u pregledu teksta na blogu bila je tamna, sa tamno sivom pozadinom i priveskom u nekoj skoro zelenoj boji. Užas! Pokušala sam sa brisanjem stare i dodavanjem nove fotografije, 50 puta sam proveravala fotografiju na kompjuteru misleći da me oči varaju... Isprobala sam sve moguće i nemoguće što mi je palo na pamet.
Ispostavilo se, na kraju, da Google automatski obrađuje sve fotografije objavljene na Blogger platformi. Zbog te automatizacije fotke postaju zatamljene i mutnjikave i sav naš trud uložen u fotografisanje pada u vodu. Jedini način da rešimo ovaj problem jeste da otvorimo nalog na G+. Da vam ne bih prepričavala šta i kako treba da se uradi da se zaustavi ova automatizacija, najbolje je da pročitate objašnjenje koje je meni pomoglo da povratim kontrolu nad  blog fotografijama.
Priznajem, prilično sam bila isfrustrirana ovim saznanjem i primoravanjem da reaktiviram G+ nalog. Ali, na stranu što iritira to primoravanje da koristimo nešto što možda ne želimo, mnogo veći problem je da moramo da zamenimo sve fotografije objavljene pre ukidanja ove automatizacije. Ukoliko to ne učinimo, sve ranije objavljene fotografije na našim blogovima će ostati tamne i mutne. Sreća, pa sam usklađivanje postova i fotografija sa novim dizajnom bloga ostavila za kraj, pa nisam morala da radim dupli posao. Nakon mnogo dana provedenih za kompjuterom sada su sve fotografije na mom blogu vraćene u originalno stanje. S obzirom da je ceo proces bio veoma naporan i iscrpljujuć, nadam se da Google neće uskoro ponovo smisliti još neki način zbog kog ću morati sve to ponovo da radim.

0 komentara:

 

POLIMERNA GLINA TUTORIJAL

POLIMERNA GLINA TUTORIJAL
U ovom tutorijalu naučićete kako da samostalno napravite šolju i tanjirić od polimerne gline. Ovaj tutorijal obuhvata veoma detaljan tekstualni opis svakog pojedinačnog koraka sa 57 fotografija i pet šablona za precizno isecanje gline. Takođe, tu su i brojni saveti i trikovi koji će vam olakšati rad. Tutorijal podjednako mogu koristiti početnici i iskusniji kreativci i umetnici. Ono što ovaj projekat čini interesantnim jeste da koliko god šolja i tanjirića napravite, svaka od tih kreacija će biti jedinstvena i potpuno drugačija.

POLYMER CLAY TUTORIAL

POLYMER CLAY TUTORIAL
This tutorial will teach you how to make the cup decoration and saucer from polymer clay. This tutorial includes a very detailed textual description of each step, with 57 images and 5 templates for precise clay cutting. Also, there are many tips and tricks that will help you during your work. This tutorial is equally suitable for beginners, as well as for experienced creative people and artists. What makes this project interesting is that, no matter how many cups and saucers you make, each of these creations will be unique and completely different.

ABOUT ME

ABOUT ME
I'm Andrijana Anya Katavic, the face behind Studio Artesania. I'm a journalist by profession, chemist and historian by education and a self-taught applied artist by my own choice (read, for love of art). I have a long-standing career as journalist/editor, and I also write a blog, photograph, design and manufacture usable objects, and hold workshops to teach others how to work with polymer clay and other art materials... Since childhood I've dealt with the various forms of art, I have a lot of experience with pottery and painting, but in recent years I'm mostly focused on polymer clay.