ZVRLE - SVETSKA PUTNICA

Kad god negde putujemo moja mala porodica postane prava atrakcija, a glavni krivac za to je naša maca Zvrle. Nema osobe koja nas znatiželjno ne pogleda, koja ne poželi da je pomazi ili koja sa velikim osmehom na licu ne gleda u našem pravcu. Posebno joj se raduju deca kojima u zamenu za neku od njoj ukusnih i omiljenih poslastica, a s kojima se pred putovanje obavezno dobro snabdemo, dozvolja da je maze i miluju satima. Roditelji, kojima je u početku neprijatno jer misle da nas deca ometaju, kasnije nam budu zahvalni jer su tokom putovanja mogli da se opuste i odmore, dok im Zvrka animira klince. :) Istina, ima i onih (doduše retkih) pripadnika ljudske vrste koji se sa čuđenjem u očima glasno pitaju kakvi to ludaci putuju sa mačkom, ali na takve komentare se odavno ne obaziremo. Prvi put smo poveli Zvrku sa nama još dok je bila mače, jer nismo želeli da opterećujemo komšije brigom o našoj krznenoj bebi. Kasnije, iako su se komšije nesebično nudile da je čuvaju dok smo mi odsutni, bilo je nezamislivo otputovati negde bez nje. Jeste da putovanje sa njom zahteva mnoštvo priprema i dobru organizaciju, ali nama sve to uopšte nije teško. Volimo kada je, bez obzira gde se nalazimo, naša mala porodica na okupu, a pri tom Zvrka toliko uživa u truckanju vozom da bi bila grehota uskratiti joj to zadovoljstvo. Tako smo i ovog puta poveli Zvrku u novu zajedničku avanturu. A da li je i koliko uživala u putovanju, prosudite sami na osnovu ovih nekoliko fotkica koje sam morala da podelim sa vama. :)

1 komentara:

Drangulije said...

Divna je. Svaka vam čast na ovome što je vodite, i na tome što je mirna. Mislim da moja ne bi tako :)

 

POLIMERNA GLINA TUTORIJAL

POLIMERNA GLINA TUTORIJAL
U ovom tutorijalu naučićete kako da samostalno napravite šolju i tanjirić od polimerne gline. Ovaj tutorijal obuhvata veoma detaljan tekstualni opis svakog pojedinačnog koraka sa 57 fotografija i pet šablona za precizno isecanje gline. Takođe, tu su i brojni saveti i trikovi koji će vam olakšati rad. Tutorijal podjednako mogu koristiti početnici i iskusniji kreativci i umetnici. Ono što ovaj projekat čini interesantnim jeste da koliko god šolja i tanjirića napravite, svaka od tih kreacija će biti jedinstvena i potpuno drugačija.

POLYMER CLAY TUTORIAL

POLYMER CLAY TUTORIAL
This tutorial will teach you how to make the cup decoration and saucer from polymer clay. This tutorial includes a very detailed textual description of each step, with 57 images and 5 templates for precise clay cutting. Also, there are many tips and tricks that will help you during your work. This tutorial is equally suitable for beginners, as well as for experienced creative people and artists. What makes this project interesting is that, no matter how many cups and saucers you make, each of these creations will be unique and completely different.

ABOUT ME

ABOUT ME
I'm Andrijana Anya Katavic, the face behind Studio Artesania. I'm a journalist by profession, chemist and historian by education and a self-taught applied artist by my own choice (read, for love of art). I have a long-standing career as journalist/editor, and I also write a blog, photograph, design and manufacture usable objects, and hold workshops to teach others how to work with polymer clay and other art materials... Since childhood I've dealt with the various forms of art, I have a lot of experience with pottery and painting, but in recent years I'm mostly focused on polymer clay.