MAKIN’S® SRCASTI OBELEŽIVAČ

* CLICK for english version

Mnogo volim da čitam. Ali, zbog brojnih obaveza nemam baš mnogo vremena da se posvetim ovoj mojoj pasiji. Istina, mogla bih da čitam knjige u elektronskom formatu (i to ponekad i činim), ali volim miris starih knjiga i onaj sjajni osećaj prelistavanja stranica. Zato je neka knjiga (bez obzira na debljinu, veličinu i težinu) uvek sastavni deo sadržaja moje torbe. Iako mi torba često odvaljuje rame, na ovaj način mogu da čitam bilo kad i bilo gde - na stanici dok čekam autobus, u autobusu čak i kad ne ugrabim mesto za sedenje, u prodavnici dok stojim u predugačkom redu, na ulici dok čekam drugaricu koja uvek stiže “na vreme” sa dva sata zakašnjenja... Verovatno ljudima koji me posmatraju sa strane izgledam kao ludak dok tako stojim sa knjigom u ruci, potpuno izgubljena u vremenu i prostoru, ali to su jedini slobodni momenti koje imam i kako bi bila prava šteta zaludno ih protraćiti koristim ih za čitanje. U ostalom, umetnici su uvek pomalo ekscentrični, a ja moju ekscentričnost pokazujem čitajući na neobičnim mestima u neobično vreme. :)
Međutim, to je glavni razlog što stalno gubim obeleživače za knjige. Zato sam osmislila obeleživač koji će odgovarati mojim potrebama i koji će teško biti izgubiti. Od Makin's® gline sam napravila srce, oslikala ga sa obe strane zlatnom akrilnom bojom i obostrano ga premazala Rapid Dry by Stylish epoksi smolom. Kroz rupicu na srcu sam provukla zlatni lančić na koji sam postavila drvenu kuglicu. Potrebno je samo da pomerim lanac kako bih obeležila stranicu na kojoj sam stala sa čitanjem, a dok čitam na neobičnom mestu mogu obmotati lanac oko ručnog zgloba i biti sigurna da ovaj obeleživač neću izgubiti. Takođe, u slučaju da sam napustila kuću bez nakita (što se retko dešava) i hitno mi treba ogrlica sve što treba da uradim jeste da spustim perlu do srca i da prebacim lanac oko vrata. Zgodno, zar ne!?

2 коментара :

Drangulije said...

Vrlo zgodno :D zaista...

Anya Artesania said...

Hehehe... Znaš mene Biljo, volim multipraktične stvari. :D Drago mi je da ti se dopada ovo zgodno srculence.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

FLICKR

TRANSLATOR

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

POLYMER CLAY PLANET

STUDIO ARTESANIA

STUDIO ARTESANIA
STUDIO ARTESANIA is brand name of mixed media/polymer clay artist and instructor ANDRIJANA KATAVIĆ, aka ANYA ARTESANIA. She's also the creator and curator of Polymer Clay Planet, FIMO ambassador for Serbia, and the member of the first Makin's Clay® Design Team. Her artworks have been published in a book "The Polymer Clay Artist's Guide".