USPUTNO OPUŠTANJE

Poslednjih nekoliko meseci u okviru projekta FIMO Srbija veoma često putujem, ali obično nemam vremena da upoznam i grad u kom boravim. Ono što uočim kroz prozor automobila, ne računajući knjižare u kojima održavam radionice, je u suštini sve što vidim od nekog grada. Tokom nedavnog boravka u Valjevu gde sam u UNA MEGA SHOP-u održala FIMO prezentaciju uspela sam da izdvojim malo vremena i za uživanje. Sa našim domaćinima deo dana smo proveli u restoranu "Usput" koji se nalazi u selu Balinović, i to na samoj obali reke Jablanice. Predivna priroda koja okružuje ovaj rustični i prijatni restoran me je u potpunosti očarala i inspirisala da od Fima napravim nekoliko novih komada nakita, a kamičak koji sam izvadila iz reke dobio je počasno mesto na mom radnom stolu. Ono što me posebno oduševilo je hrana. Kao vegetarijanac obično sam u restoranima osuđena na salatu i komad hleba, a ovde su mi ponudili niz delikatesa spravljenih od svežih i sezonskih sastojaka koje proizvode u seoskim domaćinstvima. I samo da znate, sve je bilo preukusno. 
Uskoro (26. maja) ponovo idem u Valjevo, jer ću u Una Mega Shop-u održati FIMO radionicu, ali ne verujem da ću imati vremena da ponovo odem u "Usput" na mladi kozji sir sa obližnje mini farme, koji minut pre serviranja razvučene rezance od heljde sa kajmakom i orasima, sok od divlje nane nabrane po okolnim brdima, galete sa voćem i kremom... A, rado bih. :) I ne samo da dobro jedem, već da sednem pored reke sa šoljom domaćeg čaja u ruci, da uživam u onom divnom zelenilu i da zaboravim na silne obaveze koje imam, beogradsku vrevu i užurbanost. Ako vas put ikada navede u pravcu Valjeva, obavezno svratite u Balinović i odvojite bar dva sata za uživanje i opuštanje u restoranu "Usput". A, svojim sugrađanima savetujem da, čim se toplo vreme ustali, sednu u automobil i jedan dan vikenda odvoje za odlazak u ovaj mali raj. "Usput" je od Beograda udaljen nešto malo više od sata, a kako najmanje toliko svaki dan provedete pri odlasku na posao, onda možete izdvojiti isto toliko vremena da dođete do mesta za uživanje. I, onako usput, pozdravite tamošnju ekipu od mene. :)

0 коментара :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

FLICKR

TRANSLATOR

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

POLYMER CLAY PLANET

STUDIO ARTESANIA

STUDIO ARTESANIA
STUDIO ARTESANIA is brand name of mixed media/polymer clay artist and instructor ANDRIJANA KATAVIĆ, aka ANYA ARTESANIA. She's also the creator and curator of Polymer Clay Planet, FIMO ambassador for Serbia, and the member of the first Makin's Clay® Design Team. Her artworks have been published in a book "The Polymer Clay Artist's Guide".