20. NOVOGODIŠNJIH FIMO PROJEKATA

Božićni i novogodišnji praznici nam se ubrzano približavaju i vreme je da počnemo da razmišljamo o dekorisanju kuće i poklonima za najmilije. Davno sam pisala o tome zašto bi trebalo da izbegavate kupovinu fabrički izrađenih poklona i tada vam predložila da ih nabavljate od umetnika i kreativca. Ovog puta vam predlažem da se upustite u novu avanturu i da sami izradite poklone za rodbinu i prijatelje, kao i praznične dekoracije za vaš dom. Tokom narednih 20 dana (počevši od 1. decembra 2015. godine) objaviću uputstva (tutorijale) za 20 novogodišnjih projekata koje sami ili zajedno sa vašim ukućanima možete napraviti od Fima. Svaki od ovih projekata je veoma lak i jednostavan za izradu, a bez obzira da li ćete ih ostaviti da ukrašavaju vaš dom ili ih pokloniti nekome znajte da će svi koji ih vide biti oduševljeni.

0 komentara:

 

POLIMERNA GLINA TUTORIJAL

POLIMERNA GLINA TUTORIJAL
U ovom tutorijalu naučićete kako da samostalno napravite šolju i tanjirić od polimerne gline. Ovaj tutorijal obuhvata veoma detaljan tekstualni opis svakog pojedinačnog koraka sa 57 fotografija i pet šablona za precizno isecanje gline. Takođe, tu su i brojni saveti i trikovi koji će vam olakšati rad. Tutorijal podjednako mogu koristiti početnici i iskusniji kreativci i umetnici. Ono što ovaj projekat čini interesantnim jeste da koliko god šolja i tanjirića napravite, svaka od tih kreacija će biti jedinstvena i potpuno drugačija.

POLYMER CLAY TUTORIAL

POLYMER CLAY TUTORIAL
This tutorial will teach you how to make the cup decoration and saucer from polymer clay. This tutorial includes a very detailed textual description of each step, with 57 images and 5 templates for precise clay cutting. Also, there are many tips and tricks that will help you during your work. This tutorial is equally suitable for beginners, as well as for experienced creative people and artists. What makes this project interesting is that, no matter how many cups and saucers you make, each of these creations will be unique and completely different.

ABOUT ME

ABOUT ME
I'm Andrijana Anya Katavic, the face behind Studio Artesania. I'm a journalist by profession, chemist and historian by education and a self-taught applied artist by my own choice (read, for love of art). I have a long-standing career as journalist/editor, and I also write a blog, photograph, design and manufacture usable objects, and hold workshops to teach others how to work with polymer clay and other art materials... Since childhood I've dealt with the various forms of art, I have a lot of experience with pottery and painting, but in recent years I'm mostly focused on polymer clay.