20. NOVOGODIŠNJIH FIMO PROJEKATA: TUTORIJAL 10

* Kliknite OVDE za prethodni tutorijal
Snežne kugle su ponovo u modi. Kao što sam napisala u uvodu za tutorijal 5, budite drugačiji od drugih i umesto da dragim ljudima darujete fabrički napravljene snežne kugle obradujte ih onima koje ste sami izradili. U okviru 10. od 20. novogodišnjih FIMO projekata naučićete kako da napravite preslatke jelkice za snežnu kuglu. Još jednom vas podsećam da je u Tropic Trade u toku sniženje svih potrepština za izradu snežnih kugli. Inače, ovaj tutorijal je pripremila kompanija Staedtler, a uz njihovo odobrenje prevela sam ga na srpski jezik zahvaljujući projektu FIMO Srbija.
NAPOMENA: Detaljan opis izrade podloge i punjenja snežne kugle već sam napisala u tutorijalu Dve preslatke snežne kugle, pa pre nego se upustite u izradu ove kugle pročitajte i to uputstvo.
FIMO SPISAK MATERIJALA
OSLATE POTREPŠTINE
Staklena ili keramička pločica
List papira
Makaze
Olovka
Kašičica za čaj ili kafu
Slamka
Mali levak ili papirni fišek
Plastični špric
Destilovana voda
Čaša
Super lepak
KORAK 1.
Od pola paketića gline u boji mente napravite podlogu preteći ovo uputstvo. Za malu krošnju uzmite ¼ režnja gline u boji mente napravite lopticu, pa je formirajte u konus. Za srednju krošnju izmešajte ¾ gline u boji mente i ¼ smaragdne gline dok ne dobijete ujednačenu boju, napravite lopticu i oblikujte konus. Za veliku krošnju uzmite 1 ½ smaragdne gline, napravite lopiticu i formirajte konus.
KORAK 2.
Za stablo razvaljajte ¾ karamel gline u deblju zmijicu, pa je podelite na tri jednaka komada. Na svako drvo postavite po jednu krošnju.
KORAK 3.
Od ¼  režnja crvene i ¼  režnja bele gline napravite dve zmijice. Umotajte ove zmijice jednu oko druge, pa obmotajte oko drveća. Postavite drveće na ranije priprmljenu podlogu.
KORAK 4.
Od ¼  režnja crvene gline napravite zmijicu srednje debljine, iz nje isecite tanje komade, oblikujte loptice i dodajte na jelkice. Ispecite jelke u rerni 30 minuta na 110 ° C. Ostavite da se dobro ohladi i spojite kuglu po ovom uputstvu.
SAVET
* Za isecanje paketića Fima u skladu sa uputstvom koristite sledeći grafikon:
* This is a officially permitted Serbian 
translation of the original Staedtler tutorial

0 коментара :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

FLICKR

TRANSLATOR

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

POLYMER CLAY PLANET

STUDIO ARTESANIA

STUDIO ARTESANIA
STUDIO ARTESANIA is brand name of mixed media/polymer clay artist and instructor ANDRIJANA KATAVIĆ, aka ANYA ARTESANIA. She's also the creator and curator of Polymer Clay Planet, FIMO ambassador for Serbia, and the member of the first Makin's Clay® Design Team. Her artworks have been published in a book "The Polymer Clay Artist's Guide".