20. NOVOGODIŠNJIH FIMO PROJEKATA: TUTORIJAL 14

* Kliknite OVDE za prethodni tutorijal
U okviru 14. od 20. novogodišnjih FIMO projekata pokazaću vam kako da napravite irvasa za snežnu kuglu. Sa ovakvim poklonom sigurno nećete pogrešiti, a i u Tropic Trade je u toku fantastično sniženje svih potrepština izradu snežnih kugli koje je šteta ne iskoristiti. Ovaj tutorijal je pripremila kompanija Staedtler, a uz njihovo odobrenje prevela sam ga na srpski jezik zahvaljujući projektu FIMO Srbija.
NAPOMENA: Detaljan opis izrade podloge i punjenja snežne kugle već sam napisala u tutorijalu Dve preslatke snežne kugle, pa pre nego se upustite u izradu ove kugle pročitajte i to uputstvo.
FIMO SPISAK MATERIJALA
OSLATE POTREPŠTINE
Staklena ili keramička pločica
List papira
Makaze
Olovka
Kašičica za čaj ili kafu
Slamka
Čačkalica
Mali levak ili papirni fišek
Plastični špric
Destilovana voda
Čaša
Super lepak
KORAK 1.
Od pola paketića gline u sahara boji napravite podlogu preteći ovo uputstvo. Za telo irvasa 1 ½ karamel gline, napravite lopiticu i formirajte zaobljeni konus. Uzmite ½ režnja karamel gline i napravite deblju zmijicu. Isecite zmijicu na četiri komada jednake dužine, pa ih postavite na telo irvasa kao noge.
KORAK 2.
Za stopala (kopita) uzeti ¼  režnja gline u boji čokolade, formirajte zmijicu i podelite je na četiri komada iste veličine. Od svakog komada oblikujte lopticu i po jednu postavite na svaku irvasovu nogu.
KORAK 3.
Za irvasovu glavu od ¼  režnja karamel i ¼  režnja sahara gline napravite loptice, pa ih blago poravnajte prstom. Zatim spojite oba komada i formirajte dvobojnu lopticu. Postavite glavu na telo irvasa, pa celu figuricu uz blagi pritisak spojite sa ranije priprmljenom podlogom.
KORAK 4.
Za rogove i rep od ¼  režnja sahara gline napravite zmijicu, podelite na tri komada iste veličine, pa od svakog komada napravite lopticu. Jednu lopticu iskoristite da napravite rep, a ostale dve da napravite dva roga. Postavite rep i rogove na irvasa.
KORAK 5.
Za uši od karamel gline izvajajte zmijicu, isecite dva komadića i prstima formirajte jajast oblik, pa po sredini čačkalicom utisnite udubljenje. Postavite uši ispred rogova. Od ¼ režnja crvene gline oblikujte zmijicu i obmotajte je oko irvasovog vrata. Čačkalicom napravite udubljenja za oči na irvasovoj glavi. Ispecite irvasa u rerni 30 minuta na 110 ° C. Ostavite da se dobro ohladi i spojite kuglu po ovom uputstvu.
SAVET
* Za isecanje paketića Fima u skladu sa uputstvom koristite sledeći grafikon:
 * This is a officially permitted Serbian 
translation of the original Staedtler tutorial

0 коментара :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

FLICKR

TRANSLATOR

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

POLYMER CLAY PLANET

STUDIO ARTESANIA

STUDIO ARTESANIA
STUDIO ARTESANIA is brand name of mixed media/polymer clay artist and instructor ANDRIJANA KATAVIĆ, aka ANYA ARTESANIA. She's also the creator and curator of Polymer Clay Planet, FIMO ambassador for Serbia, and the member of the first Makin's Clay® Design Team. Her artworks have been published in a book "The Polymer Clay Artist's Guide".