20. NOVOGODIŠNJIH FIMO PROJEKATA: TUTORIJAL 17

* Kliknite OVDE za prethodni tutorijal
Jelkice i zvezdice koje ćete naučiti da pravite u okviru 17. od 20. novogodišnjih projekata divan su i veoma efektan dodatak prazničnoj dekoraciji. Inače, ovaj tutorijal je pripremila kompanija Staedtler, a uz njihovo odobrenje prevela sam ga na srpski jezik zahvaljujući projektu FIMO Srbija firme Tropic Trade.
FIMO SPISAK MATERIJALA
OSLATE POTREPŠTINE
Staklena ili keramička pločica
Sekači u obliku jelki i zvezdica
Slikarska četkica
Žica za cveće
KORAK 1.
Omekšajte paketić plave gline, pa na FIMO mašini napravite pločicu na podešavanju 1. Omekšajte drugi paketić plave gline, pa i od nje napravite pločicu na podešavanju 1. Ponovite postupak sa dva paketića roze, kao i sa oba paketića srebrene gline sa šljokicama. Na ovaj način dobićete šest pločica gline.
KORAK 2.
Stavite plave pločice jednu preko druge. Pređite valjkom da se pločice spoje. Ponovite postupak sa rozom i srebrenom glinom. Na ovaj način dobićete tri deblje pločice.
KORAK 3.
Pažljivo prenesite srebreni listić na plavu glinu, pa mekanom slikarskom četkicom pređite preko listića da se slepi za glinu. Ponovite postupak i za preostale dve pločice gline.
KORAK 4.
Provucite plavu pločicu kroz FIMO mašinu na podešavanju 1. Ovo će dovesti do pucanja srebrenog listića, čime ćete dobiti zanimljivi raspucali efekat. Ponovite postupak i sa ostale dve pločice gline.
KORAK 5.
Sekačima iz sve tri gline isecite jelkice i zvezdice raznih veličina. Možete upotrebiti sekače za kolače u obliku jelke i velike zvezde, dok malu zvezdu imate u setu FIMO mini sekača.
NAPOMENA: Sekače za kolače nemojte više koristiti za pripremu hrane.
KORAK 6.
Preostalu glinu premesite, rastanjite na FIMO mašini na podešavanju 1, pločicu premažite srebrenim prahom i ponovo isecite željene oblike.
KORAK 7.
Isecite žicu za cveće na odgovarajuću dužinu i zabodite ih s donje strane isečenih oblika. Pecite u rerni 30 minuta na 110 ° C. Ostavite oblike da se ohlade, a zatim ih prelakirajte. Nakon sušenja laka vaše jelkice i zvezdice su spremne za dekorisanje venca ili cvetnog aranžmana.
SAVETI
* Umesto cvećarske žice možete upotrebiti deblju žicu za nakit ili čačkalice koje ćete prefrabati u zeleno ili srebreno kako bi se uklopile u venac ili cvetni aranžman.
* Nakon pečenja žica može da se odvoji od gline, pa je zalepite super lepokom tako što ćete je vratiti u udubljenje koje ste ranije napravili.
* This is a officially permitted Serbian 
translation of the original Staedtler tutorial 

0 коментара :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

FLICKR

TRANSLATOR

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

POLYMER CLAY PLANET

STUDIO ARTESANIA

STUDIO ARTESANIA
STUDIO ARTESANIA is brand name of mixed media/polymer clay artist and instructor ANDRIJANA KATAVIĆ, aka ANYA ARTESANIA. She's also the creator and curator of Polymer Clay Planet, FIMO ambassador for Serbia, and the member of the first Makin's Clay® Design Team. Her artworks have been published in a book "The Polymer Clay Artist's Guide".