20. NOVOGODIŠNJIH FIMO PROJEKATA: TUTORIJAL 4

* Kliknite OVDE za prethodni tutorijal
Prateći uputstvo za četvrti od 20. novogodišnjih projekta brzo i lako ćete napravi ovu preslatku figuricu Deda Mraza, a koju možete postaviti ispod jelke, držati na prozorskoj dasci ili koristiti kao dekoraciju na prazničnom stolu. Ovaj tutorijal je pripremila kompanija Staedtler, a uz njihovo odobrenje prevela sam ga na srpski jezik zahvaljujući projektu FIMO Srbija firme Tropic Trade.
FIMO SPISAK MATERIJALA
OSLATE POTREPŠTINE
Staklena ili keramička pločica
Papir za pečenje
KORAK 1.
Za telo Deda Mraza od 3 dela crvene gline napravite lopticu, pa je formirajte u konus. Pritisnite oba kraja konusa blago na radnu površinu kako bi ih poravnali. Širi deo konusa slepite uz radnu površinu.
KORAK 2.
Od jednog dela crvene gline napravite lopticu, pa oblikuje konus za jednu od ruku. Na širem delu konusa alatom za modelovanje napravite udbubljenje, a uži deo pričvrstite uz Deda Mrazovo telo. Ponovite postupak za drugu ruku.
KORAK 3.
Za stopala (cipele) odvojte ½ režnja gline u boji čokolade, formirajte konus i presecite na pola. Prislonite cipele isečenim delom gline na dole uz telo Deda Mraza. Za rukavice presecite ¼ režnja čokoladne gline, napravite zmijicu, blago je poravnajte prstima i presecite je na pola. Nožićem zasecite oba parčeta gline, pa alatom za modelovanje razdvojte palac. Postavite rukavice u udubljenja na rukama.
KORAK 4.
Od 1 ½ bele gline napravite deblju zmijicu, obmotajte oko donjeg dela tela (iznad cipela) i gore uz kaput.
KORAK 5.
Od ½ režnja gline u boji kože napravite lopticu i postavite je na vrh tela. Kosu deda Mraza napravite tako što ćete od ¼ bele gline napraviti zmijicu, izravnajti je prstima, alatom za modelovanje napraviti udubljenja i postaviti glinu na zadnji deo glave. Za bradu od ¼ bele gline napravite lopticu i prstima formirajte trougao. Postavite bradu na prednji donji deo glave.
KORAK 6.
Od ¼ gline u boji čokolade napravite dugačku zmijicu i obmotajte je oko sredine tela Deda Mraza kao kaiš. Za kapu uzmite ½ režnja crvene gline i napravite kuglicu. Prstima oblikujte zatupljeni konus, blago zakrivite šiljati deo konusa i postavite kapu na glavu Deda Mraza. Od malog parčeta bele gline formirajte kuglicu i postavite je na zakrivljeni deo kape. Ispecite figuricu u rerni 30 minuta na 110 ° C.
SAVETI
* Super lepkom zalepite ukrasnu trakicu na kapu Deda Mraza i tako napravite jedinstven ukras za jelku.
* Za isecanje paketića Fima u skladu sa uputstvom koristite sledeći grafikon:
* This is a officially permitted Serbian 
translation of the original Staedtler tutorial

0 коментара :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

FLICKR

TRANSLATOR

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

POLYMER CLAY PLANET

STUDIO ARTESANIA

STUDIO ARTESANIA
STUDIO ARTESANIA is brand name of mixed media/polymer clay artist and instructor ANDRIJANA KATAVIĆ, aka ANYA ARTESANIA. She's also the creator and curator of Polymer Clay Planet, FIMO ambassador for Serbia, and the member of the first Makin's Clay® Design Team. Her artworks have been published in a book "The Polymer Clay Artist's Guide".