STAEDTLER PRIPREMIO NOVE FIMO PROIZVODE

Svake godine kompanija Staedtler pripremi FIMOljupcima iz celog sveta neko prijatno iznenađenje u vidu novih FIMO proizvoda. Kako je u toku obeležavanje 50. godina od nastanka Fima, Stadtler je odlučio da nas u jubilarnoj 2016. godini obraduje mnoštvom zanimljivih FIMO stvarčica. Za početak ću vas podsetiti da su palete FIMO Soft i Effect povećane sa nekoliko novih boja. FIMO Soft paleta dobila je pet novih boja - limeta, petrolej, blosum, narandža i merlo. FIMO Effect paleta je povećana sa četiri nove boje sa bisernim efektom. Biserna linija, uz belu, od sada sadrži rozu, ljubičastu, sivu (nežno srebrena) i crnu. Paketići novih FIMO Soft i FIMO Effect boja težiće uobičajenih 57 grama, a njihova cena će biti identična ostalim proizvodima iz ove dve palete.
Osim nekoliko novih alatki o kojima ću više pisati čim završim njihovo testiranje, Staedter je povodom ovog velikog jubileja poboljšao i/ili redizajnirao neke od postojećih proizvoda. Među poboljšanim proizvodima sa redizajniranom ambalažom su zlatni, srebreni i bakarni metalni listići.
U novom pakovanju, umesto dosadašnjih sedam, nalazi se po 10 listića, čiji je sjaj zbog dodatnih čestica plemenitih metala (zlata, srebra i bakra) znatno intezivniji i efektniji. Da li će i koliko ova promena uticati na cenu pojedinačnog pakovanja metalnih listića još mi nije poznato. Inače, pakovanje bisernih listića i pahuljica ostaje isto i sadrži sedam listića, odnosno tri grama.
Izmene su usledele i kod tekstura koje više neće biti dostupne u duo pakovanju. Teksture će od sada biti prodavane pojedinačno, s tim da prestaje proizvodnja nekih od njih. Umesto dosadašnjih 12 tekstura u šest duo setova, od sada ćemo imati osam tekstura u pojedinačnim pakovanjima. Teksture čija će proizvodnja prestati su Muzika, Kaligrafija, Čipka i Kroko. Savetujem vam da, ako želite da ih imate u svojoj kolekciji, iskoristite trenutno sniženje i nabavite ove teksture što pre, jer su zalihe već prilično otanjile. Inače, teksture u novom pojedinačnom pakovanju će i dalje biti veoma detaljne, fleksibilne i otporne na lomljenje, a njihove dimenzije su 16,5x15,5 centimetara. Pretpostavljam da će ove promene uticati i na promenu cene, ali detalji mi još nisu poznati.
Inače, nisu samo pomenute četiri teksture proizvodi od kojih ćemo morati da se oprostimo, jer je Staedtler najavio da prestaje i sa proizvodnjom FIMO Puppen u bež i porcelan boji. U Tropic Trade, na žalost, više nema zaliha ovih boja, tako da ćete od sada za izradu lutaka i skulptura morati da koristite FIMO Doll Art u istim nijansama. 
Novost je i da su redizajnirano pakovanje, osim mini sekača, dobili naši omiljeni FIMO lakovi (mat i sjajni), sneg i voda za kugle, kao lepak i lak za listiće. Moderniji izgled ambalaže ovih FIMO proizvoda nije uticao na promenu njihovog sastava i kvaliteta, kao i na njihovu cenu.

U slavljeničkoj godini Staedtler je pripremio još neke novine, ali o njima ću više pisati u nekom od sledećih postova.

2 коментара :

Dana said...

Nestrpljiva sam da isprobam ove nove nijanse Fima :)!

Anya Artesania said...

Dano, znam da će ti se sigurno dopasti. Posebno biserno crna. :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

FLICKR

TRANSLATOR

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

POLYMER CLAY PLANET

STUDIO ARTESANIA

STUDIO ARTESANIA
STUDIO ARTESANIA is brand name of mixed media/polymer clay artist and instructor ANDRIJANA KATAVIĆ, aka ANYA ARTESANIA. She's also the creator and curator of Polymer Clay Planet, FIMO ambassador for Serbia, and the member of the first Makin's Clay® Design Team. Her artworks have been published in a book "The Polymer Clay Artist's Guide".