STAEDTLER PRIPREMIO NOVE FIMO PROIZVODE

Svake godine kompanija Staedtler pripremi FIMOljupcima iz celog sveta neko prijatno iznenađenje u vidu novih FIMO proizvoda. Kako je u toku obeležavanje 50. godina od nastanka Fima, Stadtler je odlučio da nas u jubilarnoj 2016. godini obraduje mnoštvom zanimljivih FIMO stvarčica. Za početak ću vas podsetiti da su palete FIMO Soft i Effect povećane sa nekoliko novih boja. FIMO Soft paleta dobila je pet novih boja - limeta, petrolej, blosum, narandža i merlo. FIMO Effect paleta je povećana sa četiri nove boje sa bisernim efektom. Biserna linija, uz belu, od sada sadrži rozu, ljubičastu, sivu (nežno srebrena) i crnu. Paketići novih FIMO Soft i FIMO Effect boja težiće uobičajenih 57 grama, a njihova cena će biti identična ostalim proizvodima iz ove dve palete.
Osim nekoliko novih alatki o kojima ću više pisati čim završim njihovo testiranje, Staedter je povodom ovog velikog jubileja poboljšao i/ili redizajnirao neke od postojećih proizvoda. Među poboljšanim proizvodima sa redizajniranom ambalažom su zlatni, srebreni i bakarni metalni listići.
U novom pakovanju, umesto dosadašnjih sedam, nalazi se po 10 listića, čiji je sjaj zbog dodatnih čestica plemenitih metala (zlata, srebra i bakra) znatno intezivniji i efektniji. Da li će i koliko ova promena uticati na cenu pojedinačnog pakovanja metalnih listića još mi nije poznato. Inače, pakovanje bisernih listića i pahuljica ostaje isto i sadrži sedam listića, odnosno tri grama.
Izmene su usledele i kod tekstura koje više neće biti dostupne u duo pakovanju. Teksture će od sada biti prodavane pojedinačno, s tim da prestaje proizvodnja nekih od njih. Umesto dosadašnjih 12 tekstura u šest duo setova, od sada ćemo imati osam tekstura u pojedinačnim pakovanjima. Teksture čija će proizvodnja prestati su Muzika, Kaligrafija, Čipka i Kroko. Savetujem vam da, ako želite da ih imate u svojoj kolekciji, iskoristite trenutno sniženje i nabavite ove teksture što pre, jer su zalihe već prilično otanjile. Inače, teksture u novom pojedinačnom pakovanju će i dalje biti veoma detaljne, fleksibilne i otporne na lomljenje, a njihove dimenzije su 16,5x15,5 centimetara. Pretpostavljam da će ove promene uticati i na promenu cene, ali detalji mi još nisu poznati.
Inače, nisu samo pomenute četiri teksture proizvodi od kojih ćemo morati da se oprostimo, jer je Staedtler najavio da prestaje i sa proizvodnjom FIMO Puppen u bež i porcelan boji. U Tropic Trade, na žalost, više nema zaliha ovih boja, tako da ćete od sada za izradu lutaka i skulptura morati da koristite FIMO Doll Art u istim nijansama. 
Novost je i da su redizajnirano pakovanje, osim mini sekača, dobili naši omiljeni FIMO lakovi (mat i sjajni), sneg i voda za kugle, kao lepak i lak za listiće. Moderniji izgled ambalaže ovih FIMO proizvoda nije uticao na promenu njihovog sastava i kvaliteta, kao i na njihovu cenu.

U slavljeničkoj godini Staedtler je pripremio još neke novine, ali o njima ću više pisati u nekom od sledećih postova.

2 komentara:

Dana said...

Nestrpljiva sam da isprobam ove nove nijanse Fima :)!

Anya Artesania said...

Dano, znam da će ti se sigurno dopasti. Posebno biserno crna. :D

 

POLIMERNA GLINA TUTORIJAL

POLIMERNA GLINA TUTORIJAL
U ovom tutorijalu naučićete kako da samostalno napravite šolju i tanjirić od polimerne gline. Ovaj tutorijal obuhvata veoma detaljan tekstualni opis svakog pojedinačnog koraka sa 57 fotografija i pet šablona za precizno isecanje gline. Takođe, tu su i brojni saveti i trikovi koji će vam olakšati rad. Tutorijal podjednako mogu koristiti početnici i iskusniji kreativci i umetnici. Ono što ovaj projekat čini interesantnim jeste da koliko god šolja i tanjirića napravite, svaka od tih kreacija će biti jedinstvena i potpuno drugačija.

POLYMER CLAY TUTORIAL

POLYMER CLAY TUTORIAL
This tutorial will teach you how to make the cup decoration and saucer from polymer clay. This tutorial includes a very detailed textual description of each step, with 57 images and 5 templates for precise clay cutting. Also, there are many tips and tricks that will help you during your work. This tutorial is equally suitable for beginners, as well as for experienced creative people and artists. What makes this project interesting is that, no matter how many cups and saucers you make, each of these creations will be unique and completely different.

ABOUT ME

ABOUT ME
I'm Andrijana Anya Katavic, the face behind Studio Artesania. I'm a journalist by profession, chemist and historian by education and a self-taught applied artist by my own choice (read, for love of art). I have a long-standing career as journalist/editor, and I also write a blog, photograph, design and manufacture usable objects, and hold workshops to teach others how to work with polymer clay and other art materials... Since childhood I've dealt with the various forms of art, I have a lot of experience with pottery and painting, but in recent years I'm mostly focused on polymer clay.