SRCA NADE

Pozivu da učestvuju u kampanji Srca nade i pomognu NURDOR-u u njihovoj misiji unapređenja kvaliteta lečenja i života dece obolele od raka u Srbiji, a koji sam kao jedan od organizatora akcije objavila početkom jula 2016. na mom blogu, odazvalo se više od 100 hobista, kreativaca, umetnika i entuzijasta sa dva kontinenta - Amerike i Evrope. Iz sedam zemalja (Sjedinjenih Američkih Država, Italije, Belgije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije) stiglo je više od 700 kreacija, od čega su oko 500 bila Srca nade (broševi u obliku srca sa zlatnom trakom koja simboliše borbu protiv raka kod dece), a ostalo dodatne donacije u vidu nakita (naušnice, ogrlice, narukvice), magneta, obeleživača stranica za knjige, privezaka za ključeve... Većina umetnika i kreativaca je samostalno pravila Srca nade, ali ima i nekoliko grupnih radova. Inače, najveći broj srcastih kreacija, čak 180, napravili su članovi beogradskog Udruženja dece i mladih sa invaliditetom Plava školjka. Još jedan zanimljiv podatak je i taj da je najmlađi učesnik akcije devetogodišnji Ilija Purić iz Beograda.
Iako je rok za slanje bio 10. septembar 2016. godine, Srca nade i druge kreacije su stizali i nakon tog dana, pojedini čak svega nekoliko sati pred Donatorsku izložbu, zbog čega vam tek sada predstavljam sve pristigle radove. Pratioci moje i FIMO Srbija FB stranice do sada su mogli da vide neke od kreacija čije sam fotografije dobila od njihovih autora, a kako imam zaista mnogo fotki (koje je zbog veličine nemoguće objaviti na blogu) odlučila sam se da napravim video u kom su prikazani svi radovi, kao i navedena imena njihovih kreatora. Inače, pojedinci su poslali toliko radova da, bez obzira kako bih ih namestila, jednostavno nisu uspevali da stanu u kadar, pa sam iz mnoštva izabrala nekoliko za fotografisanje. Naravno, sve njihove kreacije su bile izložene na Donatorskoj izložbi, a mnoge su i prodate.
I na kraju, moram posebno da se zahvalim nekolicini mojih dragih prijatelja i kolega umetnika sa polimernom glinom koji su mi (svako na svoj način) nesebično pomogli tokom akcije, a to su Ponsawan Sila, doktor Ron Lehocky, Leila Bidler, Aleksandra Beba Oluić, Milica Marić, Nataša Marković, Selma Mahmutović i Daniela Mihalik Salma. Takođe, još jednom veliko, ogromno hvala svakom od vas što ste se odazvali mom pozivu i što ste uložili vreme, trud i novac (za materijal i poštarinu) kako biste sa vašim kreacijama podržali ovu akciju. Hvala i donatorima koji su te prelepe kreacije otkupili i omogućili da za NURDOR prikupimo
168.490 dinara.
video
* CLICK for english version

0 коментара :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

FLICKR

TRANSLATOR

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

POLYMER CLAY PLANET

STUDIO ARTESANIA

STUDIO ARTESANIA
STUDIO ARTESANIA is brand name of mixed media/polymer clay artist and instructor ANDRIJANA KATAVIĆ, aka ANYA ARTESANIA. She's also the creator and curator of Polymer Clay Planet, FIMO ambassador for Serbia, and the member of the first Makin's Clay® Design Team. Her artworks have been published in a book "The Polymer Clay Artist's Guide".